Een avond vóór de coronabesmetting was het nog gezellig druk bij De Zaak, zonder dat er een coronabesmetting gebeurde. De avond erna raakten op niet-opgehelderde manier 15 mensen besmet met corona.
Volledig scherm
PREMIUM
Een avond vóór de coronabesmetting was het nog gezellig druk bij De Zaak, zonder dat er een coronabesmetting gebeurde. De avond erna raakten op niet-opgehelderde manier 15 mensen besmet met corona. © BRAM VAN DE BIEZEN

Iedereen was ‘negatief’ bij café De Zaak in Nunspeet, hoe kon het coronavirus zich er dan toch verspreiden?

Bezoekers van jongerencafé De Zaak in Nunspeet zitten nog steeds met een raadsel: hoe ben ik besmet geraakt met het coronavirus terwijl iedereen bij de ingang negatief getest was? Anderhalve week later zit een aantal besmette mensen nog in quarantaine, na een bezoek aan een ‘veilig’ evenement.

6 reacties

 • jos zoet

  4 weken geleden
  Vreemd hoe laconiek sommige mensen wegkijken bij Corona. De 16000 doden in Nederland alleen zijn blijkbaar al vergeten.. Wat nog komt zal nog blijken....
 • M.G. Blom

  4 weken geleden
  Iedereen waant zich veilig, ten onrechte. Eigen verantwoording is teveel moeite, dus het verbaast mij niet dat die besmettingen zobtot stand komen.
 • E Goedhart

  4 weken geleden
  Vervelend. Los van de oorzaak, wat zijn de gevolgen? Hoeveel mensen moeten medische hulp hebben? Of naar de IC? Ook ik had een paar weken geleden een flinke griep. Moest daardoor afspraken afzeggen. Griep, want de twee coronatests waren negatief. Als de gevolgen bij deze mensen niet ernstiger zijn, wat is dan het probleem?
 • Henk Van de Kraats

  4 weken geleden
  Ik lees "Hoe je zo’n besmetting kunt voorkomen, weet ik niet" dit is bijna een grap. Garantie is nooit 100 %. Bijvoorbeeld Die van het vaccin van Janssen is 67 %.
 • JP Dokter

  4 weken geleden
  Zover ik heb begrepen is een negatieve test geen garantie, dat je niet besmet bent. Dit kan toch zo zijn.Een test is niet 100 procent betrouwbaar. Bijv. Daarnaast is het ook mogelijk dat iemand geen coronavirusdeeltjes in de neus of keel heeft, maar er wel corona kan worden aangetroffen in de ontlasting. Dat komt volgens Niesters in Nederland mogelijk bij enkele tientallen mensen voor.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe