Archeoloog Eric Norde van bureau Raap toont de kaart met vondsten van twee boerderijen, die gevonden zijn in de achter hem liggende afgegraven strook van tien meter breed.
Volledig scherm
PREMIUM
Archeoloog Eric Norde van bureau Raap toont de kaart met vondsten van twee boerderijen, die gevonden zijn in de achter hem liggende afgegraven strook van tien meter breed. © Ruben Schipper

Illegale schatzoekers verstoren historische opgravingen in Putten

Dertig boerderijen hebben in de loop van de eeuwen gestaan op de plek waar straks nieuwbouwwijk Rimpeler in Putten moet komen. Archeologen hebben in het zuidelijke deel al interessante restanten opgegraven, maar ze hebben last van illegale schatzoekers.

Het archeologisch bureau Raap is nu anderhalve week aan het graven en er zijn verschillende waardevolle ontdekkingen gedaan. Zo zijn er rijkversierde scherven gevonden van servies uit de Middeleeuwen, die aantonen dat de bewoners van dit gebied geld hadden om aardewerk uit Duitsland te kopen.

  1. Corona-update | Buurman vindt longpatiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroerende video Isala
    video

    Corona-update | Buurman vindt longpa­tiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroeren­de video Isala

    De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag: Buurman vindt naar adem snakkende longpatiënt in galerij in Apeldoorn, Isala slingert ontroerende video op facebook, de start van een mega-operatie in het dierenlab in Deventer en het hartverscheurende verhaal van dochters die beide ouders in Harderwijk verloren door het virus.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe