Gert-Jan en Gertia Coenraats voor hun duurzame woning in Ermelo.
Volledig scherm
PREMIUM
Gert-Jan en Gertia Coenraats voor hun duurzame woning in Ermelo. © Ruben Schipper Fotografie

In de kruipruimte van dit doodnormale huis in Ermelo ligt duurzame verrassing: ‘Belangrijker dan geld’

Het verduurzamen van je woning lijkt steeds populairder te worden. De Stentor nam daarom - met het oog op de Duurzame Huizenroute - een kijkje in opvallende huizen in de regio. Vandaag: Gert-Jan en Gertia Coenraats die voor een duurzamer huis in Ermelo kozen.

7 reacties

 • J Visser

  4 weken geleden
  Reinder Ik denk je toilet doortrekken met regenwater meer kost dan opbrengt. Op druk of hoogte brengen water en slijtage onderdelen.
 • HJ Veltkamp

  1 maand geleden
  In het centrum van steden is het gemiddeld 2,5Celsuis warmer dan op het platte(groen)land. We hebben 8miljoen woningen in NL en er moeten er 1 miljoen bij komen. Dus de steden breiden dus uit met 12%. Beetje kort door de bocht maar alleen al door stadsuitbreiding en asfalt warmt NL op korte termijn al 0,1 C op.
 • Joshua Meer

  1 maand geleden
  Ik snap heel goed dat mensen hun verantwoordelijkheid willen nemen. Maar wat ik dan niet begrijp is waarom de grote industriële bedrijven het laten afweten. Daarnaast ben ik van mening dat dit helaas een onderwerp is van dweilen met de kraan open. Want ik denk dat deze aarde op deze manier geen 50 jaar mee mee gaat.
 • Reinder Bosch

  1 maand geleden
  gelukkig zijn er steeds meer mensen, zoals dit echtpaar, die niet afwachten en zelf de verantwoordelijkheid nemen om hun energieverbruik naar beneden te brengen. Zelf heb ik ook een meerjarenplan om te komen tot nul-op de meter woning. En ik heb een jaren 30-woning. Dak moet nog vervangen en beter geisoleerd worden. Watertank voor opvang regenwater en gebruik in toilet. Warmte-hybride pomp. Koken van gas naar electrisch. Brandstofauto naar electrisch. Financieren ? gewoon zelf betalen.
 • J. Knoups

  1 maand geleden
  Beste Hans Tierolf, Ik begrijp uw reactie niet. De bewoners verdienen hun investering misschien niet terug tijdens hun leven, maar de waarde van hun huis stijgt wel en is dan weer goed voor de nabestaanden. Overigens is de CO2-footprint voor de huidige bewoners eveneens van belang en dat siert hun ook weer. Chapeau.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe