,,’s Nachts huilde ik alleen, omdat ik Eelco en Anne daar niet mee wilde belasten.”
Volledig scherm
PREMIUM
,,’s Nachts huilde ik alleen, omdat ik Eelco en Anne daar niet mee wilde belasten.” © Foto Freddy Schinkel

Irene (51) uit Elburg: ‘Er is me zoveel ontnomen, ik ben een ander mens geworden’

Irene Bollee uit Elburg liep corona op tijdens haar werk in een verzorgingshuis in Deventer. Nu na twee jaar volgt een gedwongen ontslag. Ze weet dat er collega’s zijn die er nog veel slechter uitkomen. Daarom deelt ze haar verhaal.

12 reacties

 • Joost Boswijk

  1 jaar geleden
  Er wordt al lang geen onderscheid meer gemaakt tussen werkgerelateerde invaliditeit en arbeidsongeschiktheid door andere oorzaken. Dat voorkomt eindeloze rechtszaken, maar betekent ook dat mensen zoals deze Irene zo worden behandeld. Wat het nut van mondkapjes betreft, in Nature is daarover een goed leesbaar Engels verhaal gepubliceerd: https://www.nature.com/articles/d41586-022-00925-7. Die hadden dus wel geholpen. Een schrale troost voor de slachtoffers en nabestaanden.
 • H Dekker v/d Werfhorst

  1 jaar geleden
  Mondkapje helpt niet. Vaccin helpt niet. Den Haag kan wel helpen maar doet 't niet.
 • Harold de Vreden

  1 jaar geleden
  Triest verhaal, sterkte voor deze mensen om goed uit deze situatie te komen. En dan is er nog steeds een dwaas die roept ; wat hebben we toch een gaaf land. Kunnen ze die man zo langzamerhand niet eens opsluiten in een inrichting, wat voor een ellende heeft die niet veroorzaakt de laatste 10 jaar. Je kunt nog beter een tsunami hebben, die komt vernield maar verdwijnt, deze is gekomen, vernield en blijft!
 • L. de Kock

  1 jaar geleden
  Één van de vele verhalen. Te triest voor woorden. Gelukkig maakt de liefde tussen jullie het dragelijk. (Eelco, Haarschool, Holten?)
 • M.H. van den Brink

  1 jaar geleden
  Zo gaat onze maatschappij dus om met mensen die eerst " helden " werden genoemd. Ook hier zal Mark Rutte wel geen actieve herinnering aan hebben.
 1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
  PREMIUM

  Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

  In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?
 2. Csv Apeldoorn overleeft verlenging, asv Dronten knikkert Flevo Boys uit vierde divisie en doek valt voor VVOG

  Csv Apeldoorn overleeft verlenging, asv Dronten knikkert Flevo Boys uit vierde divisie en doek valt voor VVOG

  Flevo Boys verschafte zichzelf wat lucht met een ticket voor de nacompetitie, maar daarin ging het alsnog mis voor de ploeg uit Emmeloord. Asv Dronten gaat een ronde verder en houdt zich op de vierde divisie, het niveau waarop VVOG na de zomer zal acteren na een nieuwe nederlaag tegen Smitshoek. Ook voor Bergentheim, Bruchterveld en Olympia’28 viel het doek, terwijl Dieze West, Genemuiden en Hierden zich plaatsen voor de volgende ronde.