Volledig scherm
De huidige oversteek bij de Ireneschool in Ermelo © Google Maps

Ireneschool Ermelo krijgt eindelijk felbegeerd zebrapad

,,Superblij’’, is directeur Gerda Immerzeel, dat er eindelijk een oplossing gevonden is voor de onveilige oversteek bij ‘haar’ Ireneschool. Nog deze zomer komt er een wegversmalling en zebrapad in de Dirk Staalweg.  

De school luidde vorig jaar maart de noodklok over de onveilige situatie en kreeg daarbij het CDA aan haar zijde. Er zou vaak veel te hard gereden worden op de Dirk Staalweg, waar 30 kilometer per uur de limiet is.  Er zijn wel slagbomen bij de school, die bij de piekmomenten in de ochtend en middag over de weggeschoven maar door het ontbreken van voldoende klaar-overs worden die niet of nauwelijks gebruikt.  Ook zijn er fietsers die tussen de slagbomen doorrijden. Volgens de directeur zijn er al de nodige ongelukken en bijna-ongelukken gebeurd. ,,Die verantwoording was voor ons als school te groot om op ons te nemen’’, zegt Immerzeel. 

Versmalling

De gemeente Ermelo bleek het daar uiteindelijk mee eens te zijn. Met de aanleg van een verhoogd zebrapad moeten de problemen opgelost zijn. De weg bij de zebra wordt iets versmald en er komen borden en hekken. Het werk begint volgende week al, zodat de boel voor het nieuwe schoolseizoen klaar is. 

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe