Een wolf op de Veluwe.
Volledig scherm
PREMIUM
Een wolf op de Veluwe. © Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Is de wolf uitgezet in Nederland? Duizenden euro’s beloning voor ‘wie het kan bewijzen’

Annemieke van Straaten, die al jaren vecht voor een beter beheer van de Oostvaardersplassen, weet het vrijwel zeker: de wolf is uitgezet in Nederland. Ze zoekt alleen nog naar ‘keihard bewijs’ en looft duizenden euro’s uit aan de persoon die met de gouden tip komt. De Faunabescherming noemt haar ideeën ‘je reinste onzin’.  

7 reacties

 • Geerlings

  3 maanden geleden
  Tav Willem v; Je bedoelt eigenlijk dat er mensen te veel zijn ? Want die willen allemaal wonen, eten, vervoer, vakantie etc. (bij de laatste wolf, 150 jaar geleden, woonden er in Nederland 4 M mensen. Die mensen gebruikten p.p. minder vierkante meters dan nu, aten niet iedere dag vlees en buitenlandse produkten, auto's e.d. bestonden nog niet, niemand ging 'all in' met het vliegtuig op vakantie. En toch vond die eenzame wolf het toen mooi geweest; doe daar dan maar eens iets meer aan ...
 • Willem v

  3 maanden geleden
  De agro-geld-wolf dreigt weer toe te slaan , alles moet dood, buizerds en andere roofvogels worden vergiftigt , roeken, , Ganzen moeten dood, de wolf moet dood, er zijn "te veel" ooievaars... War er wel te veel is, is ammoniak/stikstof producerende boeren, doe daar maar eens iets meer aan..
 • D.A Lenselink

  3 maanden geleden
  Koffeman vermoedt dat de actie van Van Straaten een reactie is op de beloning die de Faunabescherming (PvdD) uitlooft voor de gouden tip over de schutter die onlangs een wolf doodde bij Stroe. Ik denk dat de beloning van de Faunabescherming ( PvdD) ook nooit uitbetaald gaat worden maar zie het meer als een publiciteitsstunt.
 • Geerlings

  3 maanden geleden
  (Met het huidige hoge wappie-gehalte) In NL is manipulatie een breed ingezet middel door voor- én tegenstanders van een willekeurig onderwerp. Met alleen integriteit wint uiteindelijk niemand de oorlog : ( Het zou mij dus ook niet verbazen als deze biologische natte droom inderdaad primair is bedacht door menschen : )
 • Reinder Bosch

  3 maanden geleden
  uitgezet? En wat dan nog. Is dit juridisch strafbaar dan ? Er zijn zo veel schadelijke uitheemse dieren en planten hier terecht gekomen, daar is ook nooit een juridische strijd over gevoerd. Behalve dat het een zinloze actie is, wordt het gevaar van de wolf ook enorm overschat. Ik kan 100 uitheemse planten en dieren noemen die veel meer schade aanrichten in Nederland.
 1. Nieuwe nijverheid in oude nijverheidsschool in Heerde: droom van Machiel en Sandra komt uit
  PREMIUM
  VIDEO

  Nieuwe nijverheid in oude nijver­heids­school in Heerde: droom van Machiel en Sandra komt uit

  Met ‘Nijvertijd’ willen Machiel en Sandra Hulsman uit Hilversum de oude nijverheidsschool in Heerde nieuw leven inblazen. Het ondernemende stel wil er een horloge-atelier, bed and breakfast en yogastudio beginnen. Het voormalige schoolplein wordt een theeplein en rustpunt voor fietsers, de buurt mag het schoollokaal gebruiken voor ontmoeting. Daarnaast gaan ze er zelf wonen met hun twee kinderen.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe