Volledig scherm
Jacqueline Koops-Scheele, voorgedragen als burgemeester van Heerde. © Gemeente Heerde

Jacqueline Koops-Scheele (48) nieuwe burgemeester van Heerde

Jacqueline Koops-Scheele (ChristenUnie) wordt de nieuwe burgemeester van de gemeente Heerde. De gemeenteraad heeft haar maandagavond unaniem voorgedragen als opvolger van interim-burgemeester Fred de Graaf (VVD), die vorig jaar oktober aantrad na het vertrek van Inez Pijnenburg (VVD).

Koops-Scheele was tussen 2010 en 2014 wethouder in Amstelveen. De afgelopen drie jaar was ze wethouder in de gemeente Stichtse Vecht. Daarnaast is ze vijf jaar gemeenteraadslid geweest in Amstelveen. Na haar opleiding Nederlands Burgerlijk Recht aan de Rijksuniversiteit van Leiden heeft zij veertien jaar als advocaat gewerkt. Naast advocaat was zij ook mediator. Ze gaat per 1 februari aan de slag als burgemeester van Heerde.

Vernieuwen

In totaal solliciteerden 44 personen op de functie van burgemeester van Heerde; 28 mannen en 16 vrouwen. Inwoners konden meedenken over de profielschets van de nieuwe burgemeester. Zij gaven aan een benaderbare en daadkrachtige bestuurder te willen die niet bang is om te vernieuwen en ook breder kijkt dan alleen de eigen gemeentegrenzen.

Nu de gemeenteraad Koops-Scheele heeft voorgedragen gaat ze op gesprek bij de minister van Binnenlandse Zaken. Uiteindelijk moet ze officieel worden benoemd door de koning. 

Volledig scherm
Het Heerder gemeentehuis. © Archief

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe