Een jager aan het werk.
Volledig scherm
Een jager aan het werk.

Jagers op de Veluwe krijgen goed nieuws van de rechter, maar wat zijn de gevolgen voor de wolf?

De jacht op wild op de Veluwe hoeft niet stopgezet te worden. Dat heeft de voorzieningenrechter vandaag bepaald. De Faunabescherming vroeg de rechter zich daarover te buigen omdat wolven mogelijk last van de jacht op hun voedsel zouden hebben.

17 reacties

 • Ine Van Dijk

  1 jaar geleden
  Wat een wolvenhaters weer hier,jammer dat veel rechters zelf ook jager zijn,laat de natuur zijn gang gaan,heb eens respect voor dieren,de natuur lost het zelf op, jagers jagen onder het mom van natuurbehoud maar het is gewoon een sport voor ze de jacht,diervriendelijk zijn ze allerminst ,de jacht is wreed,veel jagers kunnen niet eens goed schieten waardoor heel veel dieren lijden voor ze dood gaan. Jagers? Ik heb er geen goed woord voor over het is een wrede sport die gewetenloos word bedreven.
 • Jules Vismale

  1 jaar geleden
  De wolvenhaters vinden dus, zeer hypocriet, dat wolven niet op herten op de Veluwe en zwijnen mogen jagen maar jagers wel? Stel dat die jagers dadelijk op de Veluwe (en dan wel per vergissing) andere jagers, wandelaars, fietsers en loslopende honden gaan neerschieten? Daarbij komt dat jagers toch al niet bepaald geliefd zijn om de zeer onsportieve wijze waarop zij veilig op wild gaan jagen terwijl dat lang niet altijd om natuurbeheer gaat.
 • Frank Appels

  1 jaar geleden
  De club Faunabescherming doet niet aan Florabescherming. Op grote delen van de Veluwe is de laatste jaren geen natuurlijke verjonging meer van eiken, berken, vuilboom, lijsterbes enz., door de enorme hoeveelheid herten en bosvarkens die van Koffeman &co niet bejaagd mogen worden.
 • Karel Bock

  1 jaar geleden
  De rechter is net niet in de doelredenatie van de Faunabescherming getrapt. Wanneer je de sterke groei van wolvenroedels de afgelopen jaren in Duitsland bestudeert (vorig jaar inmiddels 157 roedels, Zie http://dbb-wolf.de) en realiseert dat er in Duitsland door 400.000 jagers veel meer gejaagd wordt (ook op zondag!) dan in Nederland, dan hoef je geen hoogleraar te zijn om te concluderen dat de wolf zich niets van jacht aantrekt en qua aantallen uitbreidt waar hij wil.
 • jeannette dijk

  1 jaar geleden
  Wat is dit weer erg .. jacht is een sport geen natuurbeheer. De wolf wel.
 1. Unieke foto’s van de wolf op de Veluwe verbazen onderzoekers én fotograaf: ‘Mijn mond viel open’
  Play
  PREMIUM
  video

  Unieke foto’s van de wolf op de Veluwe verbazen onderzoe­kers én fotograaf: ‘Mijn mond viel open’

  Nietsvermoedend tuurde Sjaak van Doorn onlangs door een wildscherm op de Veluwe. Wat hij aan de andere kant zag, wekte niet alleen zijn eigen verbazing. Onderzoekers waren er ‘helemaal van ondersteboven’. Normaal sleutelt hij aan oude motoren, maar op deze zondagmiddag schoot Van Doorn een uitzonderlijke serie foto’s van de wolf. Uniek, want: ,,Niet eerder vastgelegd in Nederland.”