Volledig scherm
Nederland 50-jarige licht verstandelijk gehandicapte Aart uit t Harde. Hij deed in de campagne Maatjes Gezocht van het Oranjefonds een oproep om een maatje die met hem leuke dingen wil doen in zijn vrije tijd, waaronder zijn grote passie treinen. fotoL Koen Verheijden foto Koen Verheijden. © Koen Verheijden

Jarige treingek Aart vindt maatje om
samen op en neer te reizen in de trein

videoAart heeft een treinmaatje cadeau gekregen op zijn verjaardag. De bewoner van de Steenrots in 't Harde is gek op treinen, maar kan door zijn autistische aandoening niet alleen met de trein. Zijn verhaal was maandag te lezen. Het leverde een stortvloed aan positieve reacties op, vertelt zijn begeleidster.

Aart Ten Have (51) deed een oproep, al drie maanden geleden: wie wil af en toe met hem een treinreisje maken? Aart kent het spoorboekje uit zijn hoofd, maar durft niet alleen met de trein. De kans is te groot dat hij ergens belandt waar hij niet wezen wil. Niemand reageerde op zijn vraag bij het Oranjefonds. Dus blijft hij nu meestal alleen op het perron achter en moet hij het doen met het kijken naar de treinen. 

,,Nu hebben we met twee mensen contact die graag willen helpen‘’, zegt Helene Ram. ,,En hebben ongelooflijk veel mensen laten weten dat ze het zo'n bijzonder verhaal vinden. We gaan snel afspreken met deze mensen. Aart is er heel erg blij mee. Aan eentje hadden we genoeg, dus dit is hartstikke mooi. 

Eerder publiceerden we deze video over Aart:

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe