Jassen hangen te grabbel aan de bomen in Harderwijks park: ‘Deze jas voor jouw kou’

videoWinterjassen, fleecedekens, shampoo en badschuim aan de bomen in het Plantagepark in Harderwijk. Om gratis mee te nemen. Het klinkt misschien gek, maar Marjan van Noordennen vindt het bijna vanzelfsprekend. Net als vorig jaar geeft zij iedereen de kans een dure aanschaf met gesloten beurs mee te pakken.

 1. Cynisme na conclusie Oldebroek dat fokker niet achter nertsenplaag zit: ,,Ze komen zeker uit de lucht vallen’’
  PREMIUM

  Cynisme na conclusie Oldebroek dat fokker niet achter nertsen­plaag zit: ,,Ze komen zeker uit de lucht vallen’’

  Rara, waar komen al die nertsen in Oosterwolde en Oldebroek vandaan? Het antwoord op die vraag komt er misschien wel nooit, na een bezoek van gemeente Oldebroek bij de enige nertsenfokker in de wijde omtrek. Conclusie: er is geen enkel bewijs dat de dieren daar vandaan komen. Gedupeerden snappen er niks van, maar zijn blij dat de overlast inmiddels lijkt af te nemen.
 2. Eendenslachter Ermelo start weer op: personeel juicht, buurt sipt
  PREMIUM

  Eenden­slach­ter Ermelo start weer op: personeel juicht, buurt sipt

  Tomassen Duck-To in Ermelo start na bijna een half jaar sluiting wegens het coronavirus weer met slachten en dat wil het personeel weten ook. Op de Tomassen-rotonde onthulden ze vrijdagochtend een bord met de tekst: Welkom in Duckstad. Als dankbetuiging aan hun ‘loyale werkgever’ en als tegengeluid tegen ‘te negatieve berichtgeving’. Buurtbewoners zijn na een ‘paradijselijke zomer’ minder blij.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe