Actiegroep Nederland in Verzet tijdens een vrijheidsmars door het centrum van Amsterdam. Deelnemers aan de mars uitten hun onvrede over de coronamaatregelen. Deze groep laat zich moeilijk overtuigen om een coronavaccin te nemen.
Volledig scherm
PREMIUM
Actiegroep Nederland in Verzet tijdens een vrijheidsmars door het centrum van Amsterdam. Deelnemers aan de mars uitten hun onvrede over de coronamaatregelen. Deze groep laat zich moeilijk overtuigen om een coronavaccin te nemen. © ANP

Jong, gelovig of wantrouwend: zo krijgt de GGD ze tóch in de vaccinatietent

Inwoners van de regio Noord- en Oost-Gelderland die het coronavaccin weigeren of twijfelen zijn overwegend jong, wonen op de Biblebelt of hebben geen vertrouwen in de overheid en de reguliere media. Om ze te overtuigen, is een specifieke benadering het meest succesvol. Dat blijkt uit onderzoek van de GGD.

4 reacties

 • H Batterman

  2 jaar geleden
  Als je een vaccinatie neemt kun je ook nog Corona krijgen al dan niet in lichtere mate maar kun je nog dood gaan aan Corona als je een slechte gezondheid hebt en je kunt ook anderen besmetten. Gewoon zelf je keuze maken. Je doet het voor jezelf.
 • Jan Willemsen

  2 jaar geleden
  Verplicht vaccinatie anders lmthuis blijven. Ook de reformatorische kliek
 • Melle van der Meulen

  2 jaar geleden
  Niemand kan een inenting met een ‘voorlopig toegelaten vaccin’ verplicht stellen. Want langetermijn bijwerkingen zijn onbekend, waar deze bij ‘volledig toegelaten vaccins’ onderdeel uitmaken van de ‘definitieve toelating’. Oftewel, sinds 1945 zijn experimentele inentingen verboden. Al zijn er hele volksstammen die het toejuichen en anders willen voorstellen. Hetgeen gewoon leugens zijn. Geen vaccinaties als proefkonijnen wordt als complotdenkers gezien. Maar staan met twee pootjes op de grond!
 • jos zoet

  2 jaar geleden
  Gewoon prikverplichting bij toegang instellen. Dan zijn ze zo om...