Actiegroep Nederland in Verzet tijdens een vrijheidsmars door het centrum van Amsterdam. Deelnemers aan de mars uitten hun onvrede over de coronamaatregelen. Deze groep laat zich moeilijk overtuigen om een coronavaccin te nemen.
Volledig scherm
PREMIUM
Actiegroep Nederland in Verzet tijdens een vrijheidsmars door het centrum van Amsterdam. Deelnemers aan de mars uitten hun onvrede over de coronamaatregelen. Deze groep laat zich moeilijk overtuigen om een coronavaccin te nemen. © ANP

Jong, gelovig of wantrouwend: zo krijgt de GGD ze tóch in de vaccinatietent

Inwoners van de regio Noord- en Oost-Gelderland die het coronavaccin weigeren of twijfelen zijn overwegend jong, wonen op de Biblebelt of hebben geen vertrouwen in de overheid en de reguliere media. Om ze te overtuigen, is een specifieke benadering het meest succesvol. Dat blijkt uit onderzoek van de GGD.

4 reacties

 • Harry Batterman

  2 maanden geleden
  Als je een vaccinatie neemt kun je ook nog Corona krijgen al dan niet in lichtere mate maar kun je nog dood gaan aan Corona als je een slechte gezondheid hebt en je kunt ook anderen besmetten. Gewoon zelf je keuze maken. Je doet het voor jezelf.
 • Jan Willemsen

  2 maanden geleden
  Verplicht vaccinatie anders lmthuis blijven. Ook de reformatorische kliek
 • Melle van der Meulen

  2 maanden geleden
  Niemand kan een inenting met een ‘voorlopig toegelaten vaccin’ verplicht stellen. Want langetermijn bijwerkingen zijn onbekend, waar deze bij ‘volledig toegelaten vaccins’ onderdeel uitmaken van de ‘definitieve toelating’. Oftewel, sinds 1945 zijn experimentele inentingen verboden. Al zijn er hele volksstammen die het toejuichen en anders willen voorstellen. Hetgeen gewoon leugens zijn. Geen vaccinaties als proefkonijnen wordt als complotdenkers gezien. Maar staan met twee pootjes op de grond!
 • jos zoet

  2 maanden geleden
  Gewoon prikverplichting bij toegang instellen. Dan zijn ze zo om...
 1. KAART | Dankzij Flevoland noteert Oost-Nederland een stuk minder positieve tests (maar deze gemeente is haar reeks van clean sheets kwijt)
  CHECK JOUW GEMEENTE

  KAART | Dankzij Flevoland noteert Oost-Nederland een stuk minder positieve tests (maar deze gemeente is haar reeks van clean sheets kwijt)

  Bijna alle positieve testuitslagen die Oost-Nederland er gisteren nog bij kreeg, gaan er vandaag weer af. Voor het eerst sinds lange tijd speelt Flevoland daarin een positieve rol, de andere veiligheidsregio's blijven namelijk stabiel. Landelijk gaan zowel positieve test als ziekenhuisbezetting de goede kant op, maar op regioniveau is er één enkele positieve testuitslag die wel heel erg opvalt.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe