Maurits 't Jong (19) poseerde in februari voor het pand aan de Baanweg dat inmiddels is omgebouwd tot Squash Harderwijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Maurits 't Jong (19) poseerde in februari voor het pand aan de Baanweg dat inmiddels is omgebouwd tot Squash Harderwijk. © Ruben Schipper

Jonge Harderwijker schrikt zich rot van dwangsom: ‘dit ruikt naar ondernemertje pesten’

En dan hangt er plots  een dwangsom van 20.000 euro boven je hoofd. De eigenaar van het hagelnieuwe squashcentrum aan de Baanweg noemt het ‘ondernemertje pesten’ van de gemeente. Die zegt volgens het boekje te hebben gehandeld, maar heeft de dwangsom inmiddels opgeschort in afwachting van een gesprek. 

Inmiddels draait de zaak prima, maar Maurits ‘t Jong houdt wel een zure nasmaak over aan het openingsweekend van zijn onderneming Squash Harderwijk. Na maanden van voorbereiding en keihard werken zou op zaterdag 11 mei de zaak feestelijk in gebruik genomen worden, meldde hij enkele dagen eerder vrolijk in de Stentor. Prompt kreeg hij op vrijdag een gemeentelijk telefoontje dat hij niet mocht openen.  Gevolgd door een schriftelijke waarschuwing dat als hij dat toch doet, een dwangsom van 20.000 euro volgt. 

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe