De wolf mag voorlopig niet worden beschoten met een paintballgeweer.
Volledig scherm
De wolf mag voorlopig niet worden beschoten met een paintballgeweer. © Flickr / Patrick van Bakkum

Jonge wolf op Hoge Veluwe mag niet beschoten worden met verfkogels

Met pollDe schijnbaar tamme wolf op Nationaal Park de Hoge Veluwe mag de komende weken niet beschoten worden met een paintballgeweer om het dier af te schrikken. De rechter in Utrecht vindt dat de provincie de noodzaak van het schieten niet goed onderbouwd heeft en te weinig naar alternatieven heeft gekeken.

9 reacties

 • Jules Vismale

  2 maanden geleden
  @Marianne Beernink, geloof jij nog echt in het sprookje van Roodkapje? Ik in ieder geval al decennia's niet meer!
 • Jolanda Groeneveld

  2 maanden geleden
  Dit is een jonge wolf, die nog geen slechte ervaringen heeft gehad met de mens. Hij heeft ook nog nooit iemand iets aangedaan. Dat wordt hier dan beloond met een kogel in je kop. Ik hoop dat wolf zo verstandig is om het zelf een heel eind hier vandaan te gaan zoeken, want hij is hier blijkbaar niet veilig. Onvoorstelbaar dat wij zo met dieren (die hier gewoon horen en altijd al gehoord hebben) omgaan! De wereld is NIET alleen van ons!!
 • René Verhaaff

  2 maanden geleden
  Top gedaan rechter .
 • Marianne Beernink

  2 maanden geleden
  Ons land met zoveel bebouwing en mens en dier is niet meer geschikt voor wilde wolven. Afschieten is voor mij de enige oplossing, al hebben we het al veel te ver laten komen. We leven niet in een sprookjesboek.
 • johannes Willem der Heer Hagen

  2 maanden geleden
  de Wolf hoort hier gewoon maar 20 miljoen mensen horen hier dus niet dan zijn we heel gouw klaar groet Godszegen de vriend van de Wolf