De schade die het zware stuk vuurwerk veroorzaakte waar het jongetje op moest gaan staan.
Volledig scherm
De schade die het zware stuk vuurwerk veroorzaakte waar het jongetje op moest gaan staan. © Politie Velwue-Noord

Jongen (11) raakt gewond nadat oudere pubers hem in Nunspeet aansporen op nitraatbom te stappen, daders nog spoorloos

De jongens die afgelopen vrijdag een 11-jarig jongetje aanspoorden om op een nitraatbom te gaan staan, zijn nog niet door de politie gevonden. Het jongetje raakte hierbij zodanig gewond dat hij op krukken moet lopen.  

12 reacties

 • Groen Geluk

  2 maanden geleden
  Dit heeft niets met een vuurwerk verbod te maken maar met normen, waarden en respect. Dit moet van de ouders komen, dit heet opvoeding en verantwoordelijkheid nemen als ouder!
 • Arend van Faassen

  2 maanden geleden
  Zolang vuurwerk niet totaal verboden wordt voor particulieren, zul je dit soort incidenten zeker blijven houden.
 • Anoniem

  2 maanden geleden
  De strafmaat voor jeugdcriminaliteit moet veel hoger worden. Een dagje cel, en ze gaan gewoon door met hun destructieve gedrag. Ook al zijn het misschien jongeren met problemen, ze moeten leren dat niet alles ongestraft maar kan. Lida Mulder
 • van Maanen

  2 maanden geleden
  'Verbieden heeft geen zin' zeggen sommigen, want ze kunnen het nooit allemaal controleren. Laten we in dat geval inbraken, berovingen en moorden ook maar toelaten, tenslotte kun je dat ook niet allemaal controleren.
 • R Barlaeus

  2 maanden geleden
  Illegaal vuurwerk. Het zijn verboden wapens. Het 11 jarige jongetje is met een verboden wapen mishandeld en verwond. Ik hoop dat ze de 3 jongens pakken en voor de rechter brengen. Misdadig is het. Je hoort heel veel harde knallen in Nunspeet. De politie zou hier meer tegen moeten optreden vind ik.
 1. Je zoons opvoeden tot fatsoenlijke mannen: elf tips van professionals

  Je zoons opvoeden tot fatsoenlij­ke mannen: elf tips van professio­nals

  Na de Boos-aflevering over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij talentenjacht The Voice zong het eensgezind rond op sociale media: Protect your daughters. Educate your sons. Daar ligt een schone taak voor ouders, verzorgers en docenten, maar hoe kunnen we ermee aan de slag? Rutgers-programmamanager Willy van Berlo en orthopedagoog Bryan van Dansik geven tips over hoe we jongens (en meisjes) al vroeg kunnen voorlichten.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe