De schade die het zware stuk vuurwerk veroorzaakte waar het jongetje op moest gaan staan.
Volledig scherm
De schade die het zware stuk vuurwerk veroorzaakte waar het jongetje op moest gaan staan. © Politie Velwue-Noord

Jongen (11) raakt gewond nadat oudere pubers hem in Nunspeet aansporen op nitraatbom te stappen, daders nog spoorloos

De jongens die afgelopen vrijdag een 11-jarig jongetje aanspoorden om op een nitraatbom te gaan staan, zijn nog niet door de politie gevonden. Het jongetje raakte hierbij zodanig gewond dat hij op krukken moet lopen.  

12 reacties

 • Groen Geluk

  6 maanden geleden
  Dit heeft niets met een vuurwerk verbod te maken maar met normen, waarden en respect. Dit moet van de ouders komen, dit heet opvoeding en verantwoordelijkheid nemen als ouder!
 • Arend van Faassen

  6 maanden geleden
  Zolang vuurwerk niet totaal verboden wordt voor particulieren, zul je dit soort incidenten zeker blijven houden.
 • Anoniem

  6 maanden geleden
  De strafmaat voor jeugdcriminaliteit moet veel hoger worden. Een dagje cel, en ze gaan gewoon door met hun destructieve gedrag. Ook al zijn het misschien jongeren met problemen, ze moeten leren dat niet alles ongestraft maar kan. Lida Mulder
 • van Maanen

  6 maanden geleden
  'Verbieden heeft geen zin' zeggen sommigen, want ze kunnen het nooit allemaal controleren. Laten we in dat geval inbraken, berovingen en moorden ook maar toelaten, tenslotte kun je dat ook niet allemaal controleren.
 • R Barlaeus

  6 maanden geleden
  Illegaal vuurwerk. Het zijn verboden wapens. Het 11 jarige jongetje is met een verboden wapen mishandeld en verwond. Ik hoop dat ze de 3 jongens pakken en voor de rechter brengen. Misdadig is het. Je hoort heel veel harde knallen in Nunspeet. De politie zou hier meer tegen moeten optreden vind ik.
 1. Hatto Heim haalt titel overtuigend binnen, SVI verplettert Barneveld en Flevo Boys laat het opnieuw liggen
  Liveblog

  Hatto Heim haalt titel overtui­gend binnen, SVI verplet­tert Barneveld en Flevo Boys laat het opnieuw liggen

  Hatto Heim is de kampioen van de derde klasse C. Als je in de kampioenswedstrijd met 1-4 wint bij de eerste achtervolger is dat natuurlijk niet meer dan verdiend. Maar de meeste indruk maakte SVI, dat met ruime cijfers te sterk was voor koploper SDV Barneveld. Ook in de hoogste competities rolde de bal, maar Flevo Boys, HHC Hardenberg, Staphorst en VVOG konden allemaal geen tot weinig potten breken. Ook bij DVS’33 lukte er weinig. De ploeg uit Ermelo had echter wel wat te vieren.

Veluwe