De schade die het zware stuk vuurwerk veroorzaakte waar het jongetje op moest gaan staan.
Volledig scherm
De schade die het zware stuk vuurwerk veroorzaakte waar het jongetje op moest gaan staan. © Politie Velwue-Noord

Jongen (11) raakt gewond nadat oudere pubers hem in Nunspeet aansporen op nitraatbom te stappen, daders nog spoorloos

De jongens die afgelopen vrijdag een 11-jarig jongetje aanspoorden om op een nitraatbom te gaan staan, zijn nog niet door de politie gevonden. Het jongetje raakte hierbij zodanig gewond dat hij op krukken moet lopen.  

12 reacties

 • Groen Geluk

  2 weken geleden
  Dit heeft niets met een vuurwerk verbod te maken maar met normen, waarden en respect. Dit moet van de ouders komen, dit heet opvoeding en verantwoordelijkheid nemen als ouder!
 • Arend van Faassen

  2 weken geleden
  Zolang vuurwerk niet totaal verboden wordt voor particulieren, zul je dit soort incidenten zeker blijven houden.
 • Anoniem

  2 weken geleden
  De strafmaat voor jeugdcriminaliteit moet veel hoger worden. Een dagje cel, en ze gaan gewoon door met hun destructieve gedrag. Ook al zijn het misschien jongeren met problemen, ze moeten leren dat niet alles ongestraft maar kan. Lida Mulder
 • van Maanen

  2 weken geleden
  'Verbieden heeft geen zin' zeggen sommigen, want ze kunnen het nooit allemaal controleren. Laten we in dat geval inbraken, berovingen en moorden ook maar toelaten, tenslotte kun je dat ook niet allemaal controleren.
 • R Barlaeus

  2 weken geleden
  Illegaal vuurwerk. Het zijn verboden wapens. Het 11 jarige jongetje is met een verboden wapen mishandeld en verwond. Ik hoop dat ze de 3 jongens pakken en voor de rechter brengen. Misdadig is het. Je hoort heel veel harde knallen in Nunspeet. De politie zou hier meer tegen moeten optreden vind ik.
 1. Landelijk kopstuk waarschuwt regio Zwolle: Pas op met woningbouw langs water en in polder
  PREMIUM
  Kaart
  4

  Landelijk kopstuk waarschuwt regio Zwolle: Pas op met woningbouw langs water en in polder

  Is woningbouw in de water- en polderrijke regio rond Zwolle nog wel verantwoord? Landelijk Deltacommissaris Peter Glas waarschuwt het noordwesten van Overijssel voorzichtig te zijn met het toevoegen van huizen. Dit is een van de kwetsbaarste gebieden van Nederland als het gaat om de gevolgen van klimaatverandering. En daar is tot nu toe veel te weinig rekening mee gehouden, stelt hij.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe