Volledig scherm
PREMIUM
In Amsterdam is deze ‘containerflat’ neergezet voor studenten. Maar of voor Ermelo nou een geschikte oplossing is... © anp

Jongerenraad Ermelo brengt woonwensen jeugd in kaart met enquête

Ben jij tussen de 18 en 27 jaar, naarstig op zoek naar een woning èn woon je in Ermelo? Dan is het wellicht een goed idee om even de enquête in te vullen die de Ermelose Jongerenraad op haar website heeft gezet. De uitkomsten kunnen het gemeentebestuur een duwtje in de juiste richting geven. 

Welke richting dat precies moet zijn, is nog niet duidelijk. Daar moet de enquête juist een beetje helderheid over verschaffen.  Woningzoekende jongeren nemen de laatste maanden - via onder meer de Jongerenraad en het CDJA -  in elk geval het heft in eigen handen. Mede dankzij hun inzet heeft de raad op 4 april een motie aangenomen, waarin ze het college opdraag zo snel mogelijk met concrete voorstellen te komen voor het realiseren van tijdelijke goedkope huurwoningen. Wethouder Laurens Klappe  en ook woningstichting Uwoon onderzoeken momenteel driftig de mogelijkheden. Tiny houses, containerwoningen en zelfs het plaatsen van tijdelijke woningen in achtertuinen behoren tot de mogelijkheden. 

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe