Edo Draaijer
Volledig scherm
PREMIUM
© Edo Draaijer

Juichen om doodgeschoten wolf op de Veluwe: waar komt deze haat vandaan?

VIDEO I POLL‘Hulde voor de schutter’, ‘opgeruimd staat netjes’ en ‘op naar de volgende’. Dat de dode wolf bij Stroe stierf door een kogel, beschouwt lang niet iedereen als een treurig incident. Op sociale media en onder nieuwsberichten blijkt dat velen de wolf liever kwijt dan rijk zijn. Waar komt dit sentiment vandaan? 

40 reacties

 • van der Smit

  1 jaar geleden
  Ben de wolf tegenkomen, wandelend met twee Shelties toen er dus nog niets bekend was over de wolf weer op de Veluwe. Ik passeerde hem achter het wildrooster op 6 meter afstand, hij stond als genageld aan de grond. Denkend aan een verdwaalde mechelse herder keek ik rond waar de eigenaar van deze hond kon zijn, en stak mijn hand naar hem uit, had medelijden maar zag verder niemand. Mijn eigen hondjes bleven dichtbij mij. Zal ik hem meenenem en bij het asiel brengen en of hem melden als gevonden.
 • Jules Vismale

  1 jaar geleden
  @karel Hogenkamp, blijkbaar is Nederland wel, volgens bepaalde linkse "deskundigen" in Den Haag, groot genoeg voor immigranten die hier met duizenden naartoe worden gehaald! Helaas kunnen ze die nergens meer kwijt en onder hen zitten er velen die nog nooit in Nederland hebben gewoond en onze gastvrijheid en luxe totaal niet gewend zijn! Of zullen we anders alle herten, zwijnen, moeflons, wisenten, Schotse hooglanders en taurossen hier weghalen want daar is Nederland blijkbaar ook te klein voor!
 • esther vd hoeven

  1 jaar geleden
  De wolf is er nu, maar waar we aan moeten denken is dat er meer bebossing komt, het enige wat er gedaan wordt is bomen omhakken omdat het gebied weer ruimte moet bieden voor huizen enz eigenlijk zouden we voor meer natuur moeten zorgen, goed voor klimaat co2 uitstoot en dieren. En gebouwen die leeg staan ombouwen tot woningen (apartementen) voor zowel jongeren en ouderen.
 • Chris Huisman

  1 jaar geleden
  Verder is De Stentor hier mede schuldig aan met hun stemmingmakerij. Poll hier poll daar. Mensen zonder enige kennis een podium geven in de reacties. De helft van de mensen die reageren kan niet een fatsoenlijk Nederlands.
 • Chris Huisman

  1 jaar geleden
  @ Willem Eriks. Waarom? Ik bescherm mijn eigen vee. Wist u dat er een subsidie voor bestaat? Hier heb ik overigens geen gebruik van gemaakt. Heeft u kippen? Lopen ze buiten? Vast niet i.v.m. vos of havik. De tijd van uitmoorden van diersoorten ten koste van landbouw of veeteelt is voorbij. En geloof me, als de dader gepakt wordt (en dat is zeker, hij heeft zich al voorbij gepraat) dan volgt er maximale straf omdat justitie hier een voorbeeld wil stellen.
 1. Veluwe is dé hotspot, maar hoeveel wolven leven er nu echt in Nederland? (en hoeveel komen er nog bij?)
  PREMIUM
  video

  Veluwe is dé hotspot, maar hoeveel wolven leven er nu echt in Nederland? (en hoeveel komen er nog bij?)

  In Salland is vorige week een wolf gezien. Uit de Kop van Overijssel komen meldingen van doodgebeten schapen. Ondertussen komen er op de Veluwe steeds meer wolven bij. Het beest rukt op. Hoeveel zijn er eigenlijk van in Nederland? En hoeveel komen er nog bij? Ecoloog Hugh Jansman spreekt van een unieke situatie: ,,Nooit eerder vestigde de wolf zich in een land met zo’n hoge mens- en veedichtheid.’’