Volledig scherm
CDA'er Jaco Geurts op bezoek bij de Beatrixschool in Deventer. © Luc van Dijk

Kamerlid Geurts op bezoek bij Beatrixschool Ermelo

ERMELO - Tweede Kamerlid Jaco Geurts (CDA) bezocht vrijdag groep 7 van de Beatrixschool in Ermelo. “Waarom bent u de politiek in gegaan? Met wie kunt in de kamer niet samenwerken? Wat doet het CDA voor kinderen? Waarom is een stempotlood rood? Wordt iedereen in Nederland echt gelijk behandeld?” Deze en nog veel meer vragen kreeg het Kamerlid op zich afgevuurd.

"Het is geweldig dat kinderen op deze leeftijd al zo geïnteresseerd zijn in de politiek. Juist dit soort bezoeken inspireren mij enorm in mijn werk als kamerlid. Ze weten heel goed waar het over gaat in de politiek en laten ook duidelijk merken wat ze vinden. Ze vroegen mij wat het CDA voor kinderen en jongeren doet. Daarbij heb ik aangegeven dat wij als CDA niet willen dat studenten geld moeten lenen om te studeren. Wij willen niet dat ze met een hoge studieschuld worden opgezadeld."

De leerlingen waren dan ook niet onvoorbereid. Twee weken geleden bezochten zij de Tweede Kamer. Zij kregen daar een rondleiding en woonden het vragenuurtje bij. Geurts: "Ook al kunnen kinderen nog niet stemmen, ook zij hebben invloed op de politiek. Het is goed om te horen wat zij belangrijk vinden."

Veluwe