Johan Horst van de Dorpsraad Wapenveld legt zich neer bij het besluit van het waterschap Vallei en Veluwe om de rij van zestig eiken te kappen. Dat zou de veiligheid op de dijk langs het Apeldoorns Kanaal ten goede komen.
Volledig scherm
PREMIUM
Johan Horst van de Dorpsraad Wapenveld legt zich neer bij het besluit van het waterschap Vallei en Veluwe om de rij van zestig eiken te kappen. Dat zou de veiligheid op de dijk langs het Apeldoorns Kanaal ten goede komen. © Henri van der Beek

Karakteristieke eiken langs kanaal bij Wapenveld nog deze maand gekapt: ‘We staan buitenspel’

De omstreden kap van een karakteristieke rij eiken langs het Apeldoorns Kanaal bij Wapenveld wordt nog deze maand doorgezet. Dat meldt het waterschap Vallei en Veluwe in een brief aan de Dorpsraad Wapenveld. Die heeft zijn laatste hoop nu gevestigd op statenlid Hans van Ark.

2 reacties

  • Harm Platz Platz

    4 maanden geleden
    In Denemarken had men een decennia of 2 a 3 geleden al het idee om massaal bomen te kappen langs wegen. Daar heeft men wel heel veel spijt van.
  • Eric Faber

    4 maanden geleden
    Er, zal wel weer een verdienmodel achterzitten. Houtprijzen van tegenwoordig zijn goudprijzen. En als ze bang zijn voor omwaaien dan kan je ze ook snoeien.

Veluwe