Een boerenprotest bij Kootwijkerbroek loopt op 28 juni volledig uit de hand. Zo is te zien hoe boeren met hamers en een ijzeren staaf op voorbijrijdende politiebusjes inslaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Een boerenprotest bij Kootwijkerbroek loopt op 28 juni volledig uit de hand. Zo is te zien hoe boeren met hamers en een ijzeren staaf op voorbijrijdende politiebusjes inslaan. © Videostill persbureau Heitink

Karatetrap en mokerslagen bestraft bij boerenprotest Kootwijkerbroek: ‘Van politie moet je afblijven’

Opnieuw zijn werkstraffen opgelegd voor uit de hand gelopen boerenprotesten van afgelopen zomer. Volgens het Openbaar Ministerie waren dit de laatste boeren die voor moesten komen na onder meer het vernielen van politiebusjes in Kootwijkerbroek. ,,Kom we pakken ze!’’ schreeuwden demonstranten destijds.

2 reacties

  • Hans van Dijk

    2 maanden geleden
    Helemaal eens met B.Westerkamp. Met een moker op een Politiebusje inslaan, en dan wegkomen met een taakstraf?? Komt die rechter soms uit de Pindakaas?
  • B. Westerkamp

    2 maanden geleden
    Niet te geloven: 70 en 90 uur werkstraf voor het molesteren van staatseigendommen en bedreigen van politie? Tijdje de cel in zou ik zeggen. Kunnen ze nadenken over dat krankzinnige gedrag.