Kees en Jannitha uit Vaassen bouwen nieuw leven op dankzij... de bij

videoDe liefde van Kees en Jannitha Verrips uit Vaassen voor de bij is groot. Ze bouwden een  imkervakhandel op, hebben een imkerij en sinds kort ontpopt zich aan de rand van Vaassen een bijen-beleefcentrum. 

In het land staat een vrolijk geschilderde keet en een tiental bijenkasten in frisse kleuren. Ze springen direct in het oog op deze donkere donderdagmorgen. In de drassige grond zitten honderden bloembollen verstopt. ,,We hebben op deze plek twintig bijenvolken. Er is nu niet veel te beleven buiten. Maar we hebben gezaaid en de bloembollen zitten in de grond. We bereiden ons voor op een mooi seizoen. Vorig jaar fladderden hier zeven verschillende soorten vlinders. Op sommige bloemen zaten inheemse bijen en honingbijen zelfs naast elkaar’’, zegt Kees Verrips (49) enthousiast. 

  1. Oud-marathonkampioen René Ruitenberg uit Oldebroek is het schaatsen zat, behalve als het voor zijn eigen goede doel is
    PREMIUM

    Oud-marathon­kam­pi­oen René Ruitenberg uit Oldebroek is het schaatsen zat, behalve als het voor zijn eigen goede doel is

    Voormalig marathonschaatser René Ruitenberg uit Wezep reist volgende week weer naar de Weissensee. Het is voor de vijfde keer dat een groep schaatsers daar 200 kilometer over het ijs glijdt om geld in te zamelen voor zijn goede doel: het René Kids Centre in Namibië. De voormalig Nederlands kampioen marathonschaatsen en nummer dertien van de laatste Elfstedentocht (1997) schaatst zelf niet mee. Ruitenberg (49) voetbalt tegenwoordig, als spits van ESC 7.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe