Volledig scherm
De collega's van indebuurt willen kerstkaarten inzamelen om bij eenzame ouderen af te geven. © indebuurt

Kerstkaartenactie in Harderwijk om ouderen op te fleuren: ‘De brievenbus blijft soms akelig leeg’

Nieuwssite en mediapartner van deze krant indebuurt Randmeren is een actie begonnen om ouderen in De Zeven Akkers in Harderwijk een hart onder de riem te steken rond de feestdagen. Om ervoor te zorgen dat ouderen zich even wat minder alleen voelen, gaat de redactie kerstkaarten inzamelen en uitdelen.

,,De helft van de ouderen in Nederland is eenzaam, blijkt uit cijfers van het CBS en de GGD’’, zo motiveert indebuurt  Randmeren de campagne op zijn website. 

,,Waar de een tijdens kerst geniet van een uitgebreid diner met familie of aanschuift bij vrienden, brengen deze ouderen de feestdagen in eenzaamheid door. Vaak hebben ze geen familie meer of komen ze moeilijk de deur uit. Ook de brievenbus blijft bij deze ouderen tijdens de feestdagen akelig leeg.’’

Algemene boodschap

De redactie heeft een oproep aan lezers op haar website geplaatst om één of meerdere kerstkaarten met een algemene boodschap te sturen. Na het inzamelen gaat de redactie de kaarten hoogstpersoonlijk afleveren in een verzorgingshuis en doet daar verslag van.

Quote

Met deze kerstkaar­ten­ac­tie willen we zo veel mogelijk mensen vragen een kaartje te sturen.

Nicole Berkouwer, redactie indebuurtRandmeren

,Ik was vrijdagochtend 13 december al bij de Zeven Akkers. Ik sprak daar met een vrouw die ook helemaal alleen is. Ik zou haar ook een hele fijne kerst willen wensen”, zegt Nicole Berkouwer van indebuurt Randmeren. ,,En zo zijn er natuurlijk nog veel meer mensen die een eenzame kerst vieren. Met deze kerstkaartenactie willen we zo veel mogelijk mensen vragen een kaartje te sturen.”

Er zijn al wel enkele kaarten binnengekomen. Maar met een herinnering aan de actie hoopt Berkouwer dat het er nog meer worden. 

Kaarten kunnen worden gestuurd naar Redactie indebuurt Randmeren t.a.v. kerstkaartenactie, Havendam 56, 3841 AA Harderwijk.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe