In Epe is het nieuwe concept Droomboom gelanceerd.
Volledig scherm
In Epe is het nieuwe concept Droomboom gelanceerd. © André van der Meulen

Kinderen kunnen zelf opdrachten doen via digitale Droomboom uit Epe

Het nieuwe talentenplatform Droomboom staat sinds enkele weken online. Dit is een concept van Sabrina Zwarts-Bol uit Epe, voormalig lerares en directeur van een Jenaplan-basisschool. De Droomboom biedt om de week nieuwe activiteiten waarmee kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar zelf aan de slag kunnen. Dat doen ze met materialen die in en rond het huis te vinden zijn. 

 1. Songfestival maakt tongen los: ‘Als ze maar niet partijdig zijn en dat Oekraïne wint’
  MET VIDEO
  6

  Songfesti­val maakt tongen los: ‘Als ze maar niet partijdig zijn en dat Oekraïne wint’

  S10 staat zaterdagavond in de finale van het Songfestival. Maakt de Nederlandse inzending kans op de eerste plek, of staat op voorhand al vast dat Oekraïne wint? De Stentor-verslaggever Jeroen Pol vraagt het mensen op straat: ‘Als ze maar niet partijdig zijn en dat Oekraïne wint’, maar ook: ‘Ik zou het toejuichen wanneer Oekraïne wint. Ze verdienen daar alle steun die mogelijk is’.
 2. Hoe vertel je je kind dat hij of zij van een donor is? 'Ouders ervaren ongemak en willen graag hulp’

  Hoe vertel je je kind dat hij of zij van een donor is? 'Ouders ervaren ongemak en willen graag hulp’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.
 3. Met Onderstroom Festival heeft LaLaLand eindelijk een opvolger in Harderwijk: ‘Willen het steeds grootser aanpakken’
  PREMIUM

  Met Onder­stroom Festival heeft LaLaLand eindelijk een opvolger in Harderwijk: ‘Willen het steeds grootser aanpakken’

  Precies vijf jaar na de laatste editie van LaLaLand, zijn de Wijde Wellen in Harderwijk weer het decor van een gratis muziekfestival. In het laatste weekend van mei wordt Onderstroom Festival gehouden. De vergelijking met het populaire LaLaLand is snel gemaakt, al stelt de organisatie zich bescheiden op. ,,We beginnen klein, maar willen de komende jaren groeien.’’

Veluwe