Volledig scherm
PREMIUM
Scheidend huisarts Hans Smit uit Ermelo wil niet achter de geraniums gaan zitten. ,,Ik wil Spaans leren, genieten van een rondreis door Europa en natuurlijk ook de vakliteratuur bijhouden." © Ruben Schipper

‘Klassieke’ huisarts Hans Smit neemt na veertig jaar afscheid van zijn Ermelose patiënten

De 66-jarige huisarts Hans Smit vindt het mooi geweest, hij heeft besloten de praktijk vaarwel te zeggen en een punt achter zijn loopbaan te zetten. Per 1 juli zwaait hij af, maar dat hij nooit meer als praktiserend arts zal optreden, dat laat hij voor de toekomst nog open. ,,Mijn licentie is nog vijf jaar geldig, dus wie weet komt een oud-patiënt mij nog eens tegen in het medisch circuit."

Smit is een huisarts van de oude stempel. Hij rijdt visites, gaat even een kraambezoekje afleggen als een patiënte moeder is geworden of de familie condoleren wanneer een patiënt overleden is.

  1. Witte maskers en rasta-haar: mogelijk verband woningovervallen Ermelo, Hierden en Vierhouten

    Witte maskers en ras­ta-haar: mogelijk verband woningover­val­len Ermelo, Hierden en Vierhouten

    De overval op een woning aan de Julianalaan in Ermelo op zaterdag 8 februari heeft mogelijk verband met eerdere overvallen in Hierden op 23 januari en Vierhouten in maart vorig jaar. Daarom roept de politie nogmaals getuigen van deze drie woningovervallen op zich te melden. Op basis van het onderzoek tot dusver denkt de recherche dat het om jonge mannen gaat, één van hen heeft vermoedelijk opvallend halflang rasta-haar.
  2. Gemist? Jarenlang vermiste kat uit Zwartsluis duikt ineens op op tv. En neemt de afvaldienst nou zomaar mijn container mee?

    Gemist? Jarenlang vermiste kat uit Zwartsluis duikt ineens op op tv. En neemt de afval­dienst nou zomaar mijn container mee?

    Blijdschap en ongeloof bij Bart Mooiweer uit Zwartsluis toen hij op tv ineens zijn al jaren vermiste kat Vlekje voorbij zag komen. ,,Het is gewoon niet te bevatten", zegt hij na de hereniging met zijn huisdier. ,,Ik vind het nog steeds onwerkelijk.” Het is één van de meestgelezen verhalen van deze week. Een overzicht van nog meer verhalen die zeker het teruglezen waard zijn:

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe