Klimaatactiviste Lisa (16) wint prijs met baanbrekend idee: geef de Veluwe maar aan Zweden

videoDe Veluwe per vrachtauto naar Zweden en een stuk natuur nabij Toulouse op de plek van de Veluwe. De Eindhovense klimaatactiviste Lisa van der Geer (16) kreeg voor haar revolutionaire idee woensdag een prijs in Amsterdam. 

In het Tropenmuseum hield Lisa een winnende pitch over haar idee om de natuur toekomstbestendig te maken door deze te verplaatsen naar plekken met een ander, beter passend klimaat. De wedstrijd was onderdeel van de SDG Action Day, het jaarlijkse landelijke evenement over de 17 duurzame klimaatdoelstellingen (Sustainable Development Goals) van de VN.

  1. Deze cadeaus en surprises gaven jullie vanavond aan elkaar

    Deze cadeaus en surprises gaven jullie vanavond aan elkaar

    Het heerlijk avondje is weer gekomen. De één toog met de familie naar een restaurant om daar lekker te eten. Bij de ander kwam de goedheiligman met zijn pieten persoonlijk langs om een zak vol cadeautjes te brengen. Het is een avond van mooie surprises en oprechte gedichten en ook op social media ontkwam je vanavond niet aan pakjesavond. De Stentor zette een aantal inkijkjes in huiskamers voor je onder elkaar. Zo vierde Oost-Nederland pakjesavond:

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe