Nul-op-de-meterwoning aan de Kozakkenkamp in Ermelo. Om de klimaatdoelen te halen, zullen veel meer huizen energieneutraal moeten worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Nul-op-de-meterwoning aan de Kozakkenkamp in Ermelo. Om de klimaatdoelen te halen, zullen veel meer huizen energieneutraal moeten worden. © UWOON

Klimaatdoelen Ermelo blijven overeind, ondanks 'draai’ CDA

Het CDA krijgt in de gemeenteraad  geen bijval in zijn pleidooi om de klimaatdoelen in Ermelo op te schorten. De overige partijen houden voorlopig vast aan ‘2030’. Ze vinden dat het CDA ‘draait’ en laken de manier waarop de partij de knuppel in het hoenderhok gooit: via de media. 

 1. Cynisme na conclusie Oldebroek dat fokker niet achter nertsenplaag zit: ,,Ze komen zeker uit de lucht vallen’’
  PREMIUM

  Cynisme na conclusie Oldebroek dat fokker niet achter nertsen­plaag zit: ,,Ze komen zeker uit de lucht vallen’’

  Rara, waar komen al die nertsen in Oosterwolde en Oldebroek vandaan? Het antwoord op die vraag komt er misschien wel nooit, na een bezoek van gemeente Oldebroek bij de enige nertsenfokker in de wijde omtrek. Conclusie: er is geen enkel bewijs dat de dieren daar vandaan komen. Gedupeerden snappen er niks van, maar zijn blij dat de overlast inmiddels lijkt af te nemen.
 2. Erfgoedfestival beleeft dit jaar bijzondere editie: ‘Lege agenda zorgde bij artiesten voor iets extra’s’
  PREMIUM

  Erfgoedfes­ti­val beleeft dit jaar bijzondere editie: ‘Lege agenda zorgde bij artiesten voor iets extra’s’

  Festivals die wél doorgaan in 2020 zijn bijna nieuws op zich. Het Erfgoedfestival beleeft in dit bijzondere jaar de zesde editie, maar toch is alles - logischerwijs - anders. De nieuwe directeur Mijke Pol wilde het roer sowieso omgooien, maar dat het in haar eerste jaar zo zou lopen, was ondenkbaar. ,,Corona heeft roet in het eten gegooid, zeker. Maar omdat artiesten zo’n lege agenda hadden deze zomer, is er echt iets heel moois ontstaan.”

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe