Volledig scherm
PREMIUM
Nul-op-de-meterwoning aan de Kozakkenkamp in Ermelo. Om de klimaatdoelen te halen, zullen veel meer huizen energieneutraal moeten worden. © UWOON

Klimaatdoelen Ermelo blijven overeind, ondanks 'draai’ CDA

Het CDA krijgt in de gemeenteraad  geen bijval in zijn pleidooi om de klimaatdoelen in Ermelo op te schorten. De overige partijen houden voorlopig vast aan ‘2030’. Ze vinden dat het CDA ‘draait’ en laken de manier waarop de partij de knuppel in het hoenderhok gooit: via de media. 

,,Enigszins verbaasd’, is de eerste reactie van Anneke Knoppert (Progressief Ermelo) na het lezen van de publicatie in de Stentor over de gewijzigde koers van het CDA. Daarin staat dat die partij wil breken met de doelstelling dat Ermelo in 2030 energieneutraal en vijf jaar later klimaatneutraal zou moeten zijn. Te veel, te snel, te ambitieus, zo stelt de partij. In de haast om het 'beste jongetje van de klas’ te zijn, schiet Ermelo zichzelf in de voet; het is beter om aan te sluiten bij de rest van het land, waar 2050 veelal als stip op de horizon staat, aldus oppositiepartij CDA. Om de doelen te halen zouden er in het buitengebied 17 windmolens en 100 hectare aan zonneparken moeten komen. Bovendien zouden alle woningen energie-neutraal moeten worden. De partij vraag zich af wie dat gaat betalen. 

  1. Buren van gedode Anna Marie (57) uit Ermelo hebben talloze vragen, maar antwoorden blijven uit
    PREMIUM
    video

    Buren van gedode Anna Marie (57) uit Ermelo hebben talloze vragen, maar antwoorden blijven uit

    Vragen, vragen. Vol vragen zitten de bewoners in het Ermelose woonbuurtje aan de Magnolialaan waar woensdagavond de 57-jarige Anna Marie den Toom-Kamphuis om het leven kwam en haar 61-jarige echtgenoot Freek den T. werd opgepakt. Wat is er precies gebeurd met hun aardige buurvrouw? En wat heeft de buurman precies met haar gedaan dat hij achter de tralies blijft zitten? Wanneer wordt er iets duidelijk?

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe