Volledig scherm
Mariëlle Karssing, hét gezicht van cultureel en toeristisch Hattem, is voor haar verdiensten koninklijk onderscheiden. © archieffoto Tom van Dijke

Koninklijke beloning voor cultuurdier dat Hattem op de toeristische kaart heeft gezet

Een betere dag had niet uitgekozen kunnen worden. Mariëlle Karssing, die zich heeft ingezet om Hattem op de toeristische kaart te zetten, heeft zojuist tijdens het Chocoladefestival - een (toeristen)trekker van weleer -  een koninklijke onderscheiding ontvangen. 

De versierselen die Karssing door burgemeester Van Asseldonk opgespeld heeft gekregen, dankt de Hattemse aan haar toeristische inspanningen. In 2005 was zij een van de initiatiefnemers van het Toeristische Informatiepunt Hattem (TIP), de opvolger van de plaatselijke VVV.

Sinds 2008 was Karssing als parttime coördinator van het TIP in dienst bij de Stichting Ronduit Hattem. Halverwege dit jaar nam zij afscheid van het TIP. Elf jaar lang zette Karssing zich in voor het opzetten van het TIP en het uitbouwen van de activiteiten van Ronduit Hattem. Bij welk cultureel of toeristisch evenement dan ook, het gezicht van de onderscheiden Hattemse was altijd wel te bekennen.

Karssing ademt cultuur

Daarmee is haar lijst van verdiensten nog niet compleet. Ook leverde Karssing een grote bijdrage aan de samenwerking van de Nederlandse Hanzesteden, is ze bestuurslid van de Stichting de Hattemer Beiaard (sinds 2010) en van het Cultuurfonds Hattem (sinds 2015). 

In die culturele lijn past ook haar functie als directeur van de Stichting Voerman Museum Hattem, die zij enkele jaren vervulde. Na tien jaar is Karssing bovendien nog altijd voorzitter van de Vereniging Vrienden van het Voerman Museum. 

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe