Theo Bos moest in Apeldoorn tijdens de tijdrit alleen de Fransman Quentin Lafargue voor zich dulden.
Volledig scherm
Theo Bos moest in Apeldoorn tijdens de tijdrit alleen de Fransman Quentin Lafargue voor zich dulden. © Cor Vos

Kruger en Bos sportvrouw en - man van het jaar in Harderwijk

Lisa Kruger is voor het tweede jaar op rij gekozen tot sportvrouw van het jaar van de gemeente Harderwijk. Wielrenner Theo Bos uit Hierden werd voor het eerst de sportman van het jaar in zijn eigen gemeente, nadat hij in 2006 al eens de landelijke titel pakte.  

Kruger dankt haar uitverkiezing onder meer aan haar prestaties op het WK parazwemmen, afgelopen zomer in Londen. Ze pakte de gouden medaille op de 100 meter rugslag en snelde daarnaast nog naar twee zilveren en één bronzen plak. Bos, inmiddels in de herfst van zijn carriere belandt, pakte in oktober het zilver op de kilometer tijdrit tijdens het EK baanwielrennen in Apeldoorn.

Tijdens het Harderwijkse sportgala in de sportzaal van Stadweiden, werden Jaydee Broersma (atletiek)  en Jurian Dekker (turnen) tot sporttalenten van het jaar uitgeroepen en het Jeugddansteam van ADE kreeg de titel jeugdsportteam van het jaar. 

Meest bijzondere sportprestatie van het jaar was die van het zestal dames van atletiekvereniging Athlos, die in in juli het nationale record op de Ekiden (een soort estafette) verbeterde.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe