Volledig scherm
Natuurlijk had Karin Bloemen voor haar optreden in Ermelo weer een bijzondere jurk uit haar kast getrokken. © Bram van de Biezen

‘La Bloemen’ verrast vmbo Ermelo

Dàt er iets ging gebeuren, wisten de vbmo-examenleerlingen van Christelijk College Groevenbeek wel. Het uitnodigen van een bekende vaderlandse artiest als afscheidscadeautje begint immers traditie te worden op de Ermelose school. Dat het Karin Bloemen zou worden, was wel een verrassing. 

‘La Bloemen’ was er in 2016 ook al eens te gast. Het jaar daarvoor stond rapper Typhoon voor de klas, in 2017 cabaretier Jan Jaap van der Wal en vorig jaar zijn collega Jörgen Raymann. Hoe de school dat toch altijd voor elkaar krijgt? ,,De zoon van een leerkracht is Jaco Kaasschieter, de eigenaar van een landelijk bekend entertainmentbedrijf. Hij heeft goede contacten met deze artiesten’’, verklaart Groevenbeek-woordvoerder Rein Tanis. ,,Jaarlijks gebruiken we er een deel van ons budget voor kunst voor. Dat hebben deze jongens en meiden wel verdiend.’’

Het thema van  Bloemens voorstelling was ‘Spelen met taal’. Ze liet de jongeren zien welke mogelijkheden je als artiest hebt om met taal een voorstelling te maken. Zo speelde de gelouterde diva op een creatieve en humoristische manier met dialect, dyslexie, gebarentaal en natuurlijk zong ze ook nog enkele liedjes.

  1. Buurman neemt nog een limoncello
    PREMIUM
    column

    Buurman neemt nog een limoncello

    Bij de pranzo, de lunch, is het vaak al raak. Tja…., in dat ‘typisch Italiaanse restaurantje’ waar de lokalen ook luidruchtig tafelen, werkt iedereen behoorlijke hoeveelheden weg. En dan pas je je uiteraard een beetje aan de nationale mores aan, niet dan, ja toch? Integreren valt te leren. Aperolletje spritz vooraf en zet u ook maar direct een rode en een witte neer. Die stokdove zesennegentigjarige nonno met zijn drie kleinzonen die naast je zitten te eten, willen voortdurend met je proosten en het is onbeleefd ze af te weren. Ze laten nog wat flessen aanrukken en Salute dan maar weer, ‘op het leven’, schreeuwen wij de oude baas toe. Nog een Montenegrootje van het huis bij de espresso? Vooruit maar.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe