Lachgasgebruikende jongeren laten soms een enorme bende achter, zoals hier in Deventer aan de IJssel. Het lachgas werd bewaard in zwarte ballonnetjes.
Volledig scherm
Lachgasgebruikende jongeren laten soms een enorme bende achter, zoals hier in Deventer aan de IJssel. Het lachgas werd bewaard in zwarte ballonnetjes. © Jeroen Achtereekte

Lachgas verboden op Noord-Veluwe: gemeenten zijn overlast zat en wachten niet op landelijke wet

Elburg, Epe, Hattem, Heerde, Nunspeet, Oldebroek verbieden gebruik en handel in lachgas in hun gemeenten per 1 juli. Daarmee lopen de Noord-Veluwse gemeenten vooruit op een landelijk besluit, dat naar mening van de Veluwse burgemeesters veel te lang op zich laat wachten. 

  1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
    1

    Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

    In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe