Volledig scherm
Rick Vos mocht maandagmiddag samen met Ajax-middenvelder Lasse Schöne het veld oplopen. © Henri van der Beek

Landskampioen Ajax in Epe bezorgt Rick Vos (7) de dag van zijn leven

Landskampioen Ajax is op een doodgewone maandagmiddag neergestreken in Epe en voetbalt daar voor ongeveer drieduizend mensen tegen OFI Kreta. Voor Rick Vos (7) een onvergetelijke dag, want hij loopt met zijn helden het veld op.

Daar ga je dan, als kleine sv Epe-pupil het veld op met je helden. Voor de ogen van drieduizend toeschouwers heb jij de hand van één van je idolen vast, dat is een wereldverhaal als je na de vakantie terugkomt op school. Het overkomt de kleine Rick Vos, die samen met zijn vader speciaal is teruggekomen van vakantie. ,,Mama is nu in Amsterdam, maar wij zijn teruggekomen”, vertelt hij. ,,Ik hoop dat ik met Huntelaar het veld op mag. Hij is gewoon goed. Dat zou heel erg leuk zijn.”

Bernabéu

Het wordt geen Huntelaar. Toch stapt Rick het veld op met niet zomaar een speler: Lasse Schöne, de man die enkele maanden geleden nog scoorde in Bernabéu tegen Real Madrid en met Ajax de halve finale van de Champions League speelde. 

Het massaal gekomen publiek ziet al snel dat Huntelaar namens Ajax scoort, waarop een klaterend applaus volgt. Dit is immers precies waarom ze uit de hangmat zijn geklommen. 

Stadionsong

Zo ook Arnold Nieuwenhuis uit Heerde, die met vier kleine mannetjes naar Epe is gekomen. De één heeft het al over de McDonalds op de terugweg, de andere drie schreeuwen de longen schor. De stadionsong ‘90 minuten lang’ komt voorbij en ook Huntelaar en Schöne worden niet vergeten. ,,Dit vinden ze prachtig joh. Vorig jaar zijn ze ook in Hattem geweest en nu wilden ze graag weer. Het zijn allemaal voetballers van SEH.”

De landskampioen brengt vele belangstellenden naar Epe. Van vakantiegangers tot aan opa’s met kleinkinderen. Arie Brummel is zijn kleinzoon even uit het oog verloren, maar dat komt vast goed. Ze zijn kind aan huis bij de voetbalclub uit Epe. ,,Of ik voor Ajax ben? Ik ben Epe-supporter”, zegt hij lachend. ,,Mijn kleinzoon is een fanatieke Ajax-supporter en ik vind het voetbal mooi. Wel jammer dat de eerste selectie er niet is, al wisten we dat van tevoren.”

Vooraf werd er gerept over een voetbalfestijn en dat wordt het ook. Er vallen acht treffers, waarvan er zes door Ajax worden gemaakt. De afsluiter is uiteraard het traditionele jagen op een handtekening, waarna iedereen voldaan huiswaarts keert. In ieder geval Rick Vos en zijn voetbalmaatjes, want voor hen kon het al voor de aftrap niet meer stuk.

‘Beter gras dan in het Olympisch Stadion’

SV Epe werd een week of zes geleden benaderd met de vraag of Ajax kon oefenen op hun sportpark. Vooral via groundsman Martin Brummel, die ook werkzaam is bij de Amsterdamse club. ,,Ajax speelt ook nog in het Olympisch Stadion en Martin zegt dat het veld hier beter is dan daar”, vertelt voorzitter Niels Witterholt met een grote lach. De preses kan niet exact vertellen hoeveel de opbrengst voor de club is, maar investeren zit er zeker in. ,,We gaan uit van 2000 tot 2500 bezoekers en daardoor kunnen we geld gaan investeren. In bijvoorbeeld renovatie of in dingen voor de jeugd. Of we Marc Overmars (een Epenaar, red.) daar dankbaar voor zijn? Door hem zijn de lijntjes kort en dat is natuurlijk makkelijker.”

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe