Leendert schiet record aan zwijnen dood op de Veluwe: ‘Na een schot heb ik gemengde gevoelens’

VIDEODeze maanden wordt een recordaantal wilde zwijnen gedood op de Veluwe. Jagers als Leendert Houweling moeten de doelstelling voltooien. Een opdracht die hij met gemengde gevoelens aanvaardt, blijkt tijdens een avond jagen in het bos. ,,Ik bepaal zelf of ik de trekker overhaal.”

13 reacties

 • Henk Polko

  2 jaar geleden
  Wat een dom gepraat, dieren dood schieten als liefhebberij en dan met gemengde gevoelens zitten.
 • Zappa Didooda

  2 jaar geleden
  Tussen het Sijsseltsebos en de Klinkerbergenweg was het goed te horen (niet Edesebos-klinkerbergenweg zoals hieronder staat).
 • Zappa Didooda

  2 jaar geleden
  Afgelopen nacht tussen 02.30-03.30u zo'n 25 schoten achter elkaar gehoord. Iedereen die tussen de edese bos en de klinkerbergerweg te Ede woont kon dit heel goed horen. Ook was het goed te horen dat er vanaf 1 plek werd geschoten. Zijn ze naar het hek gedreven en vervolgens 1 voor 1 afgeschoten? Zo klonk het nml wel. Kan dit nou echt niet anders?
 • Reinder Bosch

  2 jaar geleden
  Goed dat deze mijnheer uitleg geeft over bitter noodzakelijk werk. Noodzakelijk: Er is geen natuurlijk evenwicht in onze natuur. Dit dwingt ons om in te grijpen als er overlast ontstaat. En wolven dan ? verkiezen liever schapen. Is makkelijker. Onverstandig om met naam en toenaam en in beeld te verschijnen. Is niet goed voor zijn welzijn. Onze maatschappij loopt steeds meer rond met mensen die een andere mening hebben en niet schromen om dit in ontoelaatbaar handelen om te zetten.
 • jos zoet

  2 jaar geleden
  Lees ik het goed? Is deze jager in gewetensnood? Dierenmoord met vergunning...