Verkeer wordt langs de Eperweg gewaarschuwd voor de aanwezigheid van wild. foto Bram van de Biezen IPTCBron © 2016 Bram van de Biezen Nunspeet Wildaanrijdingen Foto Eperweg
Volledig scherm
PREMIUM
Verkeer wordt langs de Eperweg gewaarschuwd voor de aanwezigheid van wild. foto Bram van de Biezen IPTCBron © 2016 Bram van de Biezen Nunspeet Wildaanrijdingen Foto Eperweg © Bram van de Biezen

Let op! Grotere kans op wildaanrijdingen dit weekend

De komende dagen is de kans groter dan normaal op een aanrijding met een wild dier. Dit komt omdat in de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 maart de klok een uur vooruitgaat. Verplaatsingen van bijvoorbeeld reeën, herten en wilde zwijnen vallen precies samen met het op gang komen van de verkeersdrukte in de ochtend.

3 reacties

 • G. Schouten

  2 maanden geleden
  Zieleman welk wild? Lig jij 's avonds in jouw bed zeker ook schapen te tellen om in slaap te komen?
 • Henk van de Kolk

  2 maanden geleden
  Welk wild? Ik rij dagelijks inclusief avonden over de Veluwe, maar zie bijna geen wilde meer. Waar is dat allemaal gebleven?!?!
 • B Zieleman

  2 maanden geleden
  Tja, sommigen zullen het nooit leren. Als ik 's nachts als ik van mijn werk kom zie wat die enkeling voor vaart erin heeft zitten...niet normaal. Ik rijd binnendoor altijd 60-70 km/u met groot licht (dan zie je ze in de verte ook veel beter) en daardoor is al veel dierenleed bespaart, oa herten die vlak voor mijn auto de berm uit kwamen zetten.