Om de kosten voor het onderhoud van de mtb-routes op de Veluwe te betalen, wordt nagedacht over invoering van een mountainbikevignet.
Volledig scherm
Om de kosten voor het onderhoud van de mtb-routes op de Veluwe te betalen, wordt nagedacht over invoering van een mountainbikevignet. © Bram van de Biezen

Lezers positief over betalen voor mountainbiken in Veluwse bossen: ‘Maar dan ook vignet voor andere bosgebruikers’

PollBetalen voor een rondje mountainbiken in de Veluwse bossen? Veel lezers van de Stentor staan daar niet afwijzend tegenover, zo blijkt uit de reacties op Facebook. Een deel van hen vindt zelfs dat een mtb-vignet niet ver genoeg gaat en dat ook van andere bosgebruikers een financiële bijdrage mag worden gevraagd. 

3 reacties

 • Henk van Gelder

  2 maanden geleden
  Ik zit regelmatig op de mountainbike. Heerlijk crossen op de Veluwe. Maar ik ben faliekant(!)tegen het vrij gebruik van wegen en paden door de mountainbikers. dat Wandelaars schrikken zich rot en mountainbikers maken van elk wildpaadje gebruik om de rust te verstoren. Het is egoïstisch en a- sociaal denken als je de voorwaarde stelt dat je overal mag crossen. Wandeaars op wandelpaden. Mountainbikers op mountainkepaden of fietspaden en vooral veel ruimte voor rustplekken voor onze wilde dieren!
 • H Lodder

  2 maanden geleden
  als iedereen nou eens lid zou worden van het Gelders Landschap of gelijkwaardige organisatie. Opbrengst donateurschap gebruiken voor het onderhoud.
 • Ben van Werven

  2 maanden geleden
  Betalen voor een rondje mountainbiken in de Veluwse bossen. Veel lezers vinden dat dan ook andere gebruikers van het bos moeten betalen. Wat erg !!. De rustige wandelaar moet dan meebetalen aan de uitgeslepen mountainbike-modder-paden. Erg onvriendelijk gedrag van die mountainbikers, geen gezichtskontakt, snelheid niet inhouden, een walm van zweetlucht achter zich latend. Las onlangs dat dat veroorzaakt werd door een zgn KOM activiteit, een soort persoonliijke kompetitie. Machogedrag !!

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe