Volledig scherm
Alex van den Brink, eigenaar van transportbedrijf Steven van den Brink en Zonen uit Ermelo, is zichtbaar blij met het winnen van de Linnaeusprijs 2018 © eigen foto

Linnaeusprijs voor Ermelose transporteur Van den Brink

Alex van den Brink heeft de Linnaeusprijs 2018 gewonnen. Hij is de 21ste winnaar van deze voor ondernemers op de Noord-Veluwe prestigieuze award. De eigenaar van transportbedrijf Steven van den Brink uit Ermelo, gaat het bijbehorende geldbedrag van 500 euro schenken aan de Truckersdag gehandicapten in Ermelo en Putten.

De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een ondernemer, kenniswerker of bestuurder uit de regio, die zich op bijzondere wijze heeft gemanifesteerd. Dat gebeurt steevast tijdens De Ontmoeting, de nieuwjaarsbijeenkomst van ondernemers verenigd in De Maatschappij, departement Noordwest Veluwe en Flevoland, de bedrijvenkring Harderwijk, de bedrijvenkring Ermelo en VNO-NCW Midden regio Noordwest Veluwe.

CO2-reductie

Van den Brink versloeg in ‘de finale’ elf andere kanshebbers. Volgens de jury was de winst van het familiebedrijf, een van de grootste transporteurs in de regio, de terechte winnaar. In het rapport wordt de grote sociale en maatschappelijke betrokkenheid genoemd. Verder is Van den Brink één van de initiatiefnemers van het Centrum voor Transport & Logistiek, investeert het bedrijf in innoverende technologie en opleidingen voor medewerkers en in vervoerstechnieken die de CO2-uitstoot verminderen. 

Van den Brink volgt Veldhuis Advies uit Heerde op, die de prijs vorig jaar wist te winnen. 

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe