Volledig scherm
Alex van den Brink, eigenaar van transportbedrijf Steven van den Brink en Zonen uit Ermelo, is zichtbaar blij met het winnen van de Linnaeusprijs 2018 © eigen foto

Linnaeusprijs voor Ermelose transporteur Van den Brink

Alex van den Brink heeft de Linnaeusprijs 2018 gewonnen. Hij is de 21ste winnaar van deze voor ondernemers op de Noord-Veluwe prestigieuze award. De eigenaar van transportbedrijf Steven van den Brink uit Ermelo, gaat het bijbehorende geldbedrag van 500 euro schenken aan de Truckersdag gehandicapten in Ermelo en Putten.

De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een ondernemer, kenniswerker of bestuurder uit de regio, die zich op bijzondere wijze heeft gemanifesteerd. Dat gebeurt steevast tijdens De Ontmoeting, de nieuwjaarsbijeenkomst van ondernemers verenigd in De Maatschappij, departement Noordwest Veluwe en Flevoland, de bedrijvenkring Harderwijk, de bedrijvenkring Ermelo en VNO-NCW Midden regio Noordwest Veluwe.

CO2-reductie

Van den Brink versloeg in ‘de finale’ elf andere kanshebbers. Volgens de jury was de winst van het familiebedrijf, een van de grootste transporteurs in de regio, de terechte winnaar. In het rapport wordt de grote sociale en maatschappelijke betrokkenheid genoemd. Verder is Van den Brink één van de initiatiefnemers van het Centrum voor Transport & Logistiek, investeert het bedrijf in innoverende technologie en opleidingen voor medewerkers en in vervoerstechnieken die de CO2-uitstoot verminderen. 

Van den Brink volgt Veldhuis Advies uit Heerde op, die de prijs vorig jaar wist te winnen. 

  1. Justitie: verdachten uit Apeldoorn, Heerde en Nunspeet moeten járen cel in voor brandstichting Almelo

    Justitie: verdachten uit Apeldoorn, Heerde en Nunspeet moeten járen cel in voor brandstich­ting Almelo

    Brandstichting in een woning in Almelo laat twee jaar na dato nog altijd diepe sporen na bij het slachtoffer. “Dit heeft mij gebroken”, zei de vrouw in haar slachtofferverklaring. Volgens het Openbaar Ministerie is er sprake van een poging tot moord. Datzelfde geldt voor brandstichting aan de Palestrinastraat in hetzelfde jaar. Het eist gevangenisstraffen van 8 tot 16 jaar tegen de verdachten uit Heerde, Apeldoorn en Nunspeet.
  2. Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

    Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

    Provincies zitten in je portemonnee, kunnen zomaar een windmolen in je achtertuin plannen of besluiten om de aanleg van die langverwachte rondweg nog maar eens tien jaar uit te stellen. Wat moeten er gebeuren met de Oostvaardersplassen? Hoe willen partijen de N35 aanpakken? En waar moeten de miljarden van de NUON-aandelen aan worden uitgegeven? Kortom, redenen genoeg om vooral even de Kieswijzer te raadplegen voor je op 20 maart gaat stemmen.

Veluwe