Volledig scherm
PREMIUM
Ze reist de hele wereld over op zoek naar de mooiste plekjes maar reisblogger Wendy Pasop uit Apeldoorn is thuis op de Veluwe. © Henri van der Beek

Lonely Planet heeft de Veluwe ontdekt: reisblogger Wendy weet precies waarom

videoLonely Planet heeft de Veluwe ontdekt, de Hoge Veluwe om precies te zijn. Maar de Veluwe is zoveel meer, heeft heel veel mooie plekjes. De Apeldoornse reisblogger Wendy Pasop weet ze als geen ander te vinden. Een rondje over de Veluwe, op zoek naar vijf parels die niet alleen op Instagram maar ook in het echt adembenemend mooi zijn.

,,Hoeveel tijd hebben we?’’, vraagt ze enthousiast terwijl ze instapt. ,,De Veluwe is zo mooi, dat wordt sowieso kiezen geblazen. Dus laten we eerst naar Radio Kootwijk gaan. Die plek staat echt boven aan mijn lijstje.’’

De 36-jarige Wendy Pasop woont in hartje Apeldoorn, is reisjournalist en het brein achter Reismeisje. Ze zag al heel veel van de wereld, legde de mooiste plekjes op aarde vast, maar weet ze ook dicht bij huis te vinden.

Verbaasd is ze dus allerminst dat de Veluwe in de toeristische toplijst van reisgids Lonely Planet staat. Zelf gaat ze nooit zonder op pad, de gerenommeerde reisgids zit altijd in haar backpack. In de nieuwste editie wordt Het Nationale Park De Hoge Veluwe aanbevolen om in 2020 te bezoeken.  Speciaal voor de Stentor vlogt ze over haar favoriete spots in het op één na grootste natuurgebied van ons land.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe