Het ontwerp van de nieuwe brandweerkazerne, zoals die in april 2023 aan de Zuiderzeestraatweg in Oldebroek moet verrijzen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het ontwerp van de nieuwe brandweerkazerne, zoals die in april 2023 aan de Zuiderzeestraatweg in Oldebroek moet verrijzen. © JOUS architecten

‘Maat begint vol te raken’ voor duurder uitgevallen bouwprojecten in Oldebroek

,,Er wordt lacherig over gedaan.’’ Dat zei commissielid Dick Post over weer een budgetoverschrijding in de gemeente Oldebroek. De nieuwe brandweerkazerne gaat vijf ton extra kosten. Er is eigenlijk geen andere keuze voor een up-to-date kazerne dan in te stemmen met het bedrag, zo klonk het tijdens de bespreking door de raadscommissie donderdagavond. Toch begint de bereidheid om opnieuw geld bij te leggen af te nemen.

  1. Afvalinzamelaar uit regio verwacht grote financiële gevolgen door stijgende prijzen: ‘Onheil van buiten’
    PREMIUM
    6

    Afvalinza­me­laar uit regio verwacht grote financiële gevolgen door stijgende prijzen: ‘Onheil van buiten’

    Afvalinzamelaar Circulus verwacht grote financiële gevolgen van de gestegen energie- en brandstofprijzen. De directie van het bedrijf heeft de negen aandeelhoudende gemeenten uit Oost-Nederland geïnformeerd over, zoals het bedrijf zelf zegt, ‘het van buiten komende onheil’. Gemeenten moeten daardoor dit jaar extra geld overmaken, in totaal 1,7 miljoen euro.