Volledig scherm
Luc Enting: ,,Ik zit momenteel nog in de researchfase.”

Maker film Wild! broedt op vervolg mét wolf

Dat er wolven op de Veluwe rondhuppelen, is koren op de molen van Luc Enting. De Edenaar bracht vorig jaar met succes een film uit over het dierenleven op de Veluwe: Wild! Hij broedt nu op een vervolg en als het aan hem ligt, krijgt de teruggekeerde viervoeter daar ook een rol in.

,,Het zal geen Wild! deel 2 worden, maar ook geen film die alleen over de wolf gaat. Het moet wel weer een totaalplaatje worden. Wat doet de terugkeer van de wolf bijvoorbeeld met de rest van de dieren?” De Edenaar verwacht dat het ook nog zeker wel vier jaar duurt voordat de wolf op het witte doek te zien zal zijn. ,,Ik zit momenteel nog in de researchfase. Ben nauw betrokken bij het wolvenplatform en in gesprek met terreineigenaren om veldwerk te kunnen doen. Daar moeten ook vergunningen voor geregeld worden.”

Enting ziet meer potentiële beren op de weg. ,,Nederland is verdeeld. Niet iedereen is blij met de wolf. Terwijl er de komende jaren ongetwijfeld meer bij gaan komen. Wat gaat er bijvoorbeeld gebeuren als er één een ongeluk veroorzaakt?” 

 1. Verlaat verdriet geen taboe in Harderwijk: praten over uitgestelde pijn van ouderverlies in de jeugd
  PREMIUM

  Verlaat verdriet geen taboe in Harderwijk: praten over uitgestel­de pijn van ouderver­lies in de jeugd

  Beiden spreken uit eigen ervaring en alle twee willen ze niets anders dan het delen met anderen. Dus geven Désirée de Bruin (45) uit Harderwijk en Titia Liese (69) uit Nunspeet samen een lezing over ‘verlaat verdriet’. Een thema-avond over de pijn, de gevolgen en de erkenning van het verdriet dat mensen ervaren als ze voor hun 21ste al een of beide ouders zijn verloren door overlijden.
 2. ‘Duiken!’ riep Rende tegen zijn vrouw toen een auto hun huis in Wezep ramde
  PREMIUM
  VIDEO

  ‘Duiken!’ riep Rende tegen zijn vrouw toen een auto hun huis in Wezep ramde

  Rende Wolfsen (33) en zijn vrouw zijn net op de bank geploft voor een zorgeloze zondagavond als ze een overweldigend lawaai horen. Rende roept: ,,Duiken!’’ Als ze op de grond liggen, volgt een knal. En dan stilte. In hun voortuin aan de Zuiderzeestraatweg in Wezep zien ze door hun gebarsten woonkamerraam een knipperlicht. ,,We hebben echt geluk gehad.’’ Net als de automobilist die tegen het huis tot stilstand komt.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe