De politie is aanwezig na een woningoverval aan de Julianalaan in Ermelo.
Volledig scherm
De politie is aanwezig na een woningoverval aan de Julianalaan in Ermelo. © Damian Ruitenga / News United

Man (22) opgepakt voor brute Veluwse woningovervallen en ramkraak juwelier

Een 22-jarige man uit Harderwijk die wordt verdacht van heftige woningovervallen in Ermelo en Vierhouten en een mislukte ramkraak in Harderwijk, is dinsdagmorgen opgepakt. Dat heeft de politie laten weten.

Op 13 maart 2019 vielen twee gemaskerde mannen een landhuis aan de Tongerenseweg in Vierhouten binnen. Daarbij werden de twee bewoners vastgebonden op bed en konden de overvallers - een grote en een kleine man - in anderhalf uur tijd vooral sieraden buit maken.

De gearresteerde man uit Harderwijk wordt tevens verdacht van betrokkenheid bij een andere wrede overval, op een woning aan de Julianalaan in Ermelo op 9 februari dit jaar. Een ouder echtpaar en hun kleindochter werden toen door drie mannen bedreigd met een wapen en driekwartier vastgehouden. Zowel in Vierhouten als in Ermelo bleven de bewoners ongedeerd.

Rolluik

Daar bleef het niet bij. Een paar dagen later werden de rolluiken van juwelierszaak Poorter in Harderwijk tot twee keer toe geramd door een kleine auto. Bij de ramkraak in de Smeepoortstraat slaagden de onbekende daders er niet in sieraden te stelen.

In het programma Opsporing Verzocht werd vorig jaar aandacht en hulp gevraagd voor het opsporen van de daders van de brute woningoverval in Vierhouten. Dinsdagmorgen is een 22-jarige man uit Harderwijk aangehouden. Dat gebeurde door uitgebreid onderzoek van de recherche, stelt de politie, die meerdere aanhoudingen niet uitsluit.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe