Volledig scherm
Groen en bruin zijn de basiskleuren die Marijn van de Visser heeft gebruikt om zijn ontwerp op de muren van de fietstunnel aan te brengen. © gemeente Putten

Marijn van de Visser vrolijkt fietstunnel in Putten op met herten en bomen

Weg met een wir-war van verschillende graffiti en tags. Dat is wat Marijn van de Visser (19) uit Putten dacht toen hij bij de gemeente aanklopte met zijn plan om de fietstunnel onder de Nijkerkerstraat een kleurrijke boost te geven met een muurschildering. 

Wethouder Roelof Koekkoek kon het idee alleen maar toejuichen, omdat de onderdoorgang op de planning stond voor onderhoud. 

De Visser nam de kwast en roller ter hand om de verbinding tussen de wijk Husselerveld en het dorpscentrum op te vrolijken met het thema Putten Bomendorp. Met de basiskleuren groen en bruin fietsen de tunnelgebruikers nu als het ware door een bos met herten en reetjes die ze gadeslaan. 

De takken van de bomen verwijzen naar straatnamen in Husselerveld. Op verschillende ervan zitten vogels die bij die namen passen. Zo illustreert een specht de Spechtstraat in de woonwijk. 

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe