Volledig scherm
André van Duin, Marius van Dokkum en museumdirecteur Corien van der Meulen bij het Marius van Dokkum Museum in Harderwijk © ANWB

Marius van Dokkum Museum genomineerd voor Leukste uitje van Gelderland

Het Marius van Dokkum Museum in Harderwijk is door ANWB-leden geselecteerd in de race voor de titel het ‘Leukste uitje van Gelderland 2019’. 

Tijdens de ANWB-verkiezing voor het leukste uitje brachten ANWB-leden ruim 63.000 stemmen uit op de uitjes die zij het meest waarderen, zowel voor de landelijke als provinciale verkiezing. Wie de winnaars zijn wordt bekend gemaakt op donderdag 7 maart 2019 in Hart van Holland in Nijkerk.

Het Marius van Dokkum Museum werd op 26 mei 2018 geopend door André van Duin. Het museum is gevestigd in de voormalige snijkamer van de Universiteit van Harderwijk in de historische binnenstad en toont schilderijen van Marius van Dokkum, schilder uit Ugchelen, met schilderijen van mensen en gezinnen die tragikomische gebeurtenissen meemaken. Het museum trekt veel bezoekers. Daarnaast zijn onder meer Zandsculpturenfestijn in Garderen geselecteerd, Klimbos Veluwe in Apeldoorn, Bakkerij Museum in Hattem en de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij in Beekbergen.

Vorig jaar werd Thermen Bussloo in Voorst het ‘Leukste uitje van Gelderland’. 

  1. Justitie: verdachten uit Apeldoorn, Heerde en Nunspeet moeten járen cel in voor brandstichting Almelo

    Justitie: verdachten uit Apeldoorn, Heerde en Nunspeet moeten járen cel in voor brandstich­ting Almelo

    Brandstichting in een woning in Almelo laat twee jaar na dato nog altijd diepe sporen na bij het slachtoffer. “Dit heeft mij gebroken”, zei de vrouw in haar slachtofferverklaring. Volgens het Openbaar Ministerie is er sprake van een poging tot moord. Datzelfde geldt voor brandstichting aan de Palestrinastraat in hetzelfde jaar. Het eist gevangenisstraffen van 8 tot 16 jaar tegen de verdachten uit Heerde, Apeldoorn en Nunspeet.
  2. Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

    Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

    Provincies zitten in je portemonnee, kunnen zomaar een windmolen in je achtertuin plannen of besluiten om de aanleg van die langverwachte rondweg nog maar eens tien jaar uit te stellen. Wat moeten er gebeuren met de Oostvaardersplassen? Hoe willen partijen de N35 aanpakken? En waar moeten de miljarden van de NUON-aandelen aan worden uitgegeven? Kortom, redenen genoeg om vooral even de Kieswijzer te raadplegen voor je op 20 maart gaat stemmen.

Veluwe