Ze leefde een half jaar op straat, overnachtte in het Slaaphuis, maar Marjolein van Dronkelaar vond haar zelfvertrouwen terug via de Veluwe Games. Deze week is de tiende editie.
Volledig scherm
PREMIUM
Ze leefde een half jaar op straat, overnachtte in het Slaaphuis, maar Marjolein van Dronkelaar vond haar zelfvertrouwen terug via de Veluwe Games. Deze week is de tiende editie. © Marnix Schmidt

Marjolein (38) uit Elburg: ‘Sport redde mijn leven’

In 2012 overleed haar moeder, vier jaar later eindigde na veel ruzies de relatie met haar ex-vriend. Marjolein van Dronkelaar uit Elburg leefde een half jaar op straat. Tot ze in 2017 voor het eerst deelnam aan de Veluwe Games en haar zelfvertrouwen hervond. 

 1. Lochemse basisschoolleerlingen beleven première van Retourtje Cultuur Gelderland: ‘Prachtig dat dit opgezet wordt’
  PREMIUM

  Lochemse basis­school­leer­lin­gen beleven première van Retourtje Cultuur Gelderland: ‘Prachtig dat dit opgezet wordt’

  Alle basisschoolleerlingen in Gelderland kunnen vanaf vandaag gemakkelijker naar een theatervoorstelling. Een speciaal project gefinancierd door provincie Gelderland maakt dit mogelijk. De aftrap was vandaag in Laren. Leerlingen van zes basisscholen uit Lochem keken hun ogen uit bij een uitvoering van Hans en Grietje. ,,Ze vonden het hartstikke spannend.’’
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  1

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe