Marjolein Bastin toont in Nunspeet 'een leven vol liefde'

VIDEOAl veertig jaar staat haar natuurrubriek onafgebroken in de Libelle. Marjolein Bastin (75) maakte in haar leven zo'n vijfduizend tekeningen, schat ze in. In het Noord-Veluws Museum zijn er vanaf zaterdag 120 te zien, plus nog eens veertig van Vera de Muis. 'Tekenen is ademen' is niet zomaar de titel van de expositie; het is haar levensmotto. ,,Stoppen is moeilijker dan doorgaan."

Marjolein Bastin schrok er een beetje van, toen ze woensdag vanuit haar woonplaats Wekerom naar het Noord-Veluws Museum reed om voor het eerst haar tekeningen te aanschouwen. In Nunspeet heeft ze sinds enkele dagen haar eigen verkeersborden. Onderaan de afslag van de A28 worden potentiële bezoekers daarmee richting een grote parkeerplaats gedirigeerd, want het museum verwacht een flinke toestroom.

  1. EigenwijZ in Ermelo: koffie, thee en chocolade, maar dan net een beetje anders
    PREMIUM

    EigenwijZ in Ermelo: koffie, thee en chocolade, maar dan net een beetje anders

    Haar baan in de zorg zegde Machteld van de Kamp (44) er voor op. Haar partner Richard Spiekstra (50) deed hetzelfde bij de Sligro. En waarvoor? Om hun droom van een eigen winkel in Ermelo te verwezenlijken. In de Stationstraat openen ze zaterdag EigenwijZ, een speciaalzaak voor koffie, thee en chocolade. Machteld ziet de opening met vertrouwen tegemoet: ,,De planning is strak, het gaat gewoon afkomen, daar heb ik geen buikpijn van.”

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe