Marjolein Bastin toont in Nunspeet 'een leven vol liefde'

VIDEOAl veertig jaar staat haar natuurrubriek onafgebroken in de Libelle. Marjolein Bastin (75) maakte in haar leven zo'n vijfduizend tekeningen, schat ze in. In het Noord-Veluws Museum zijn er vanaf zaterdag 120 te zien, plus nog eens veertig van Vera de Muis. 'Tekenen is ademen' is niet zomaar de titel van de expositie; het is haar levensmotto. ,,Stoppen is moeilijker dan doorgaan."

Marjolein Bastin schrok er een beetje van, toen ze woensdag vanuit haar woonplaats Wekerom naar het Noord-Veluws Museum reed om voor het eerst haar tekeningen te aanschouwen. In Nunspeet heeft ze sinds enkele dagen haar eigen verkeersborden. Onderaan de afslag van de A28 worden potentiële bezoekers daarmee richting een grote parkeerplaats gedirigeerd, want het museum verwacht een flinke toestroom.

  1. Beveiligster Claudia (33) uit Ermelo switcht naar de ouderenzorg, met dank aan oma
    PREMIUM

    Beveilig­ster Claudia (33) uit Ermelo switcht naar de ouderen­zorg, met dank aan oma

    Van het in toom houden van opdringerige hooligans in de Amsterdam Arena, naar het bijstaan van dementerende senioren. Het is nogal een carrière-switch die Claudia Hoksberg (33) uit Harderwijk onlangs nam. Ze is een van de 174 gastheren en -dames die Zorggroep Noordwest-Veluwe heeft kunnen inlijven dankzij extra overheidsgeld. Hun taken zijn tweeledig: het werk van verplegend personeel verlichten en het leven van de bewoners veraangenamen.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe