Volledig scherm
PREMIUM
De infrarood verwarmingspanelen tegen de plafonds in het modelhuis in Ermelo-west geven geen rood licht, zoals sommige belangstellenden hadden verwacht. © Ruben Schipper

Massale belangstelling voor huis met infrarood verwarming in Ermelo

De boodschap van de regering dat alle huizen van het aardgas af moeten, is merkbaar aangekomen bij het publiek. De belangstelling bij het open huis in de gasloze modelwoning in Ermelo-west was donderdagmiddag massaal.

De rijtjeswoning aan de Kievitstraat 71 van woningcorporatie Uwoon oogt niet spectaculair, maar hij is het wel. Het huis met 29 zonnepanelen levert meer stroom op dan het verbruikt. De woning wordt verwarmd met infraroodpanelen. Het warme water uit de douche komt uit een 250-literboiler die wordt verwarmd met een luchtwarmtepomp.

  1. Woonwijk Stromenwaard uit het slop door dromen van jonge Harderwijkse filmsterren

    Woonwijk Stromen­waard uit het slop door dromen van jonge Harderwijk­se filmster­ren

    De limousine moesten de kinderen er even bij denken. Net als de rode loper naar de ingang van Het Clusterhuis in de wijk Stromenwaard. Verder was het een onthaal dat kleine filmsterren waardig is bij een première. Met drinken, taart, een filmsterrencertificaat en een plekje op de voorste rij keken Naomi (10), Boas (7), Aron (7) en Jochem (10) hoe zij het er vanaf brengen in een promotiefilmpje voor hun buurtproject dat meedingt naar een prijs.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe