Het treinstation in Harderwijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Het treinstation in Harderwijk. © Ruben Schipper

Meer treinen tussen Harderwijk en Amersfoort? CDA Gelderland wil onderzoek naar keerspoor

Door de aanleg van een keerspoor bij Harderwijk, kan het aantal treinen dat op en neer pendelt tussen Amersfoort en de havenstad worden verdubbeld van twee naar vier per uur. CDA Gelderland wil dat de provincie onderzoek doet naar de haalbaarheid van zo’n derde spoor. Ook de NS is daar voorstander van. 

5 reacties

 • Ed Bosch

  1 maand geleden
  Royal HaskoningDHV lacht zich krom, Harderwijk weer onderzocht, dat is al 100 X gedaan. Je zou je afvragen of er iemand bij de gemeente zit met een link bij RHdhv. #opdrachtjes=cash
 • F. Post

  1 maand geleden
  In 1968 kwam ik in Harderwijk wonen en toen al gesteggel over intercity stop. Nu 2021 ben ik er wel klaar mee. Pensioen ga wel fietsen alhoewel ik lees dat je daar ook voor moet gaan betalen als je met je MB door het bos wil.
 • Jan Post

  1 maand geleden
  De mensen in Harderwijk moeten eens om zich heen kijken, Nunspeet is een groeiende gemeente met ook veel forenzen, en daar ligt kant en klaar een keerspoor, trein vanuit Amersfoort wisselt van spoor in Nunspeet en zo je een snellere verbinding met het westen, dienstregeling aanpassen inclusief treinen, deze nieuwe schooljaar al inzetbaar, dit hoeft dan ook geen miljoenen te kosten.
 • Chris Zeephat

  1 maand geleden
  Er wordt al 50 jaar gepraat over betere treinverbindingen, het wordt eens tijd dat er definitieve stappen gezet worden. De stad Harderwijk verdient het.
 • Dick de Man

  2 maanden geleden
  Even langer kijken dan je neus lang is dames en heren. Dat keerspoor ligt er al. Iets verderop bij station Nunspeet. Dat kost dus niets om aan te leggen. Het levert bovendien kansen om station Nunspeet om te bouwen tot OV-hub naar Epe-Heerde aan de ene kant en Elburg Dronten aan de andere kant.
 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  1

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe