Bubbelen in het bad met je badpak aan is inmiddels doodnormaal in het Hierdense wellnesscentrum De Zwaluwhoeve.
Volledig scherm
PREMIUM
Bubbelen in het bad met je badpak aan is inmiddels doodnormaal in het Hierdense wellnesscentrum De Zwaluwhoeve. © Henri van der Beek

Meest preutse saunagangers komen uit Gelderland

Gelderland is de meeste preutse provincie van Nederland. Tenminste, als je kijkt naar het saunabezoek. Meer dan de helft (8) van de wellnesscentra biedt geregeld een badkledingdag aan: het hoogste aantal van Nederland. In Flevoland zijn sauna-liefhebbers juist niet zo preuts: daar ben je alleen in adamskostuum welkom. 

Dat blijkt uit onderzoek dat een Leidse onderzoeksbureau in opdracht van de stijlgids Dresscode.nl heeft gedaan. Ze onderzochten alle 91 grotere wellnesscentra die Nederland rijk is en constateren dat de behoefte aan bedekt saunabezoek over de hele linie is aan het oprukken is. Bijna de helft (40) houdt met enige regelmaat een badkledingdag; een lichte stijging ten opzicht van het jaar daarvoor (37).  

  1. Corona-update | Buurman vindt longpatiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroerende video Isala
    video

    Corona-update | Buurman vindt longpa­tiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroeren­de video Isala

    De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag: Buurman vindt naar adem snakkende longpatiënt in galerij in Apeldoorn, Isala slingert ontroerende video op facebook, de start van een mega-operatie in het dierenlab in Deventer en het hartverscheurende verhaal van dochters die beide ouders in Harderwijk verloren door het virus.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe