Volledig scherm
PREMIUM
Een zes tot zeven meter dikke grondlaag ligt hier op ecoduct Tolhuis, boven de snelweg A50 bij Wapenveld. © Henri van der Beek

Met boswachter Lennard over A50-ecoduct Tolhuis bij Wapenveld: ‘Stiekem weten we zeker dat de wolf hier kwam’

VIDEODuizenden mensen rijden er dagelijks onderdoor, maar bovenop ecoduct Tolhuis - over de A50 bij Wapenveld - zijn alleen dieren welkom. Behalve deze zaterdag, als boswachter Lennard Jasper een groep liefhebbers meeneemt op een exclusieve excursie door het rustgebied. De Stentor wandelt mee.

Pal achter de slagboom van Staatsbosbeheer aan de Wapenveldseweg is het moeilijk voor te stellen dat we hier dicht bij waardevolle natuur staan. Van de ene kant komt het geronk van crossmotoren op het naastgelegen circuit, van de andere kant het geraas van het verkeer op rijksweg 50. Toch is dit de plek waar Lennard Jasper, boswachter van Staatsbosbeheer, en gebiedsregisseur Joost Reijnen van de Gelderse Natuur en Milieufederatie een groep mensen meeneemt voor een exclusieve excursie. Naar het ecoduct Tolhuis, die in 2011 werd geopend. Normaal niet toegankelijk voor publiek, maar op deze zaterdag wordt een uitzondering gemaakt.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe