Volledig scherm
Tim van der Werff maakt van het open huis bij het Morgen College met zijn app een interactieve ervaring. © Tim van der Werff

Met je smartphone op verkenningstocht door Morgen College in Harderwijk

HARDERWIJK - Bij het Morgen College in Harderwijk lopen morgenavond tijdens het open huis ongetwijfeld veel mensen turend op de telefoon door de gangen. Niet uit desinteresse, maar omdat zij de speciale open-huis-app hebben gedownload. Ontworpen door oud-leerling Tim van der Werff.

In 2013 verliet de Harderwijker het Morgen College om na het mbo bij Landstede nu een hbo-opleiding ICT op het Windesheim in Zwolle te volgen. De directeur en docenten van het Morgen College vonden dat er meer gedaan moest worden aan het open huis. En daar kwam Tim van der Werff om de hoek. Gezamenlijk werd het idee voor een app verder uitgewerkt. "Zo moet het open huis voor zowel ouders als leerlingen aantrekkelijker worden, legt de jonge ICT-er uit.

Met de app wordt het open huis voor de bezoekers een interactieve ervaring. Van der Werff: "Je kunt met behulp van de app en de camera van je smartphone diverse speciale codes scannen die op verschillende plekken binnen de twee scholen hangen. Zo hebben we een spelcode voor toekomstige scholieren waarbij ze meteen hun kennis kunnen testen over verschillende vakken en onderwerpen. Als een scholier de vraag goed beantwoordt, krijgt hij of zij punten. Er zijn ook informatieve codes voor ouders, zodat zij meer kunnen lezen over hoe bijvoorbeeld een vak wordt gegeven. In de app zit ook de plattegrond van beide locaties verwerkt zodat bezoekers deze kunnen raadplegen tijdens hun bezoek."

Het open huis van het Morgen College is woensdagavond van 18.30 tot 21.00 uur op de locaties de Sypel en locatie Westeinde.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Veluwe