Als je in Elspeet, zoals hier op camping de Meulebarg, een ambulance nodig hebt, is het maar de vraag of ‘ie er binnen de vereiste tijd is.
Volledig scherm
PREMIUM
Als je in Elspeet, zoals hier op camping de Meulebarg, een ambulance nodig hebt, is het maar de vraag of ‘ie er binnen de vereiste tijd is. © Stefan Verkerk

Met spoed een ambulance nodig? In deze Veluwse dorpen moet je (nog steeds!) je hart vasthouden

Natuurlijk kun je sowieso beter niet ernstig gewond raken. Maar in Elspeet of Vierhouten al helemaal niet. De aanrijtijden van de ambulance zijn daar ondermaats. Het trieste is dat dat geen nieuws is. Dus gooit de gemeente Nunspeet, waar beide dorpen onder vallen, de knuppel andermaal in het hoenderhok.

5 reacties

 • Andre Eggerding

  7 dagen geleden
  De ambulance zorg is regionaal georganiseerd (RAV’s). Er zijn 25 regio’s die synchroon zijn aan de veiligheidsregio’s. Elke regio regelt de eigen zaken. Den Haag heeft geen vinger in de pap.zij bepaalden de 15 minuten regel. De invulling is aan de regio’s. Als de regio niet capabel is krijg je problemen.
 • Timmermans

  7 dagen geleden
  Ach het is maar het oosten van het land. Dit is alleen maar goed als wingewest en om vakantie te vieren.
 • W. Kloppenburg

  7 dagen geleden
  Kwestie van verdeling van de ambulances, Den Haag laat dorpelingen in het oosten creperen ten gunste van de gewonde criminelen in het westen, de schiet- en steekpartijen en aanslagen zijn daar dagelijkse kost. Daar zijn wel ambulances beschikbaar.
 • J.H. Wittenaar

  7 dagen geleden
  Mensen zijn buiten de randstad niet belangrijk alles voor de randstad
 • R. Gerritsen

  7 dagen geleden
  Mensen zijn niet belangrijk. Bezuinigingen wel!
 1. Nationaal watertekort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’
  PREMIUM

  Nationaal waterte­kort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’

  Door de aanhoudende droogte heeft Nederland officieel een watertekort. We moeten dus zuiniger omgaan met ons drinkwater. Maar we willen niet dat onze tuinplanten bij bosjes neervallen omdat het zo droog is. Toch hoef je niet elke avond met de tuinslang, gieter of sproeier in de weer, zeggen deskundigen. ,,Dan ben je vooral bezig je tuin in leven te houden. Maar dat hoort Moeder Natuur zelf te doen.’’

Veluwe