Militair burenbezoek verrast Veluwse villabewoners

VideoHoewel ze al jarenlang zo ongeveer directe buren zijn was het van een kennismakingsbezoek nog niet gekomen. De militairen van het 11 Pantsergeniebataljon en de bewoners van Villa Expertcare (voorheen Mappa Mondo) aan de Stationsweg in Wezep kenden elkaar nog niet persoonlijk. Donderdagmiddag kwam het er van en werd de band in de buurt flink verstevigd – met verstoppertje en een bijpassend voertuig.

 1. Veiligheidsberaad gelooft niet dat lokale maatregelen corona-brandhaarden kunnen beteugelen
  PREMIUM
  15

  Veilig­heids­be­raad gelooft niet dat lokale maatrege­len corona-brandhaar­den kunnen beteugelen

  Het veiligheidsberaad, de landelijke samenwerking tussen de verschillende veiligheidsregio’s, ziet niets in extra regionale of lokale coronamaatregelen om de hausse aan coronabesmettingen in plaatsen als Staphorst en Zwartewaterland te beteugelen. Die optie werd eerder geopperd door epidemioloog Arnold Bosman, voormalig lid van het Red Team, een team van specialisten dat het kabinet ongevraagd en gevraagd van advies diende.
 2. Jonge Veluwse starters opgelet: de kans op een sociale huurwoning in Putten wordt ietsiepietsie groter
  PREMIUM

  Jonge Veluwse starters opgelet: de kans op een sociale huurwoning in Putten wordt ietsiepiet­sie groter

  Ben je een starter tussen de 23 en 35 jaar en heb je binding met de Noord-Veluwe? Dan is de kans op een sociale huurwoning in Putten ietsiepietsie gestegen. Tot eind 2023 worden 22 woningen speciaal voor deze ruim duizend zoekenden gereserveerd. Woningstichting Putten en de gemeente willen met dit proefproject ‘jongeren een bescheiden voordeel geven op de woningmarkt’.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe