Militairen op de Veluwe staan op scherp: ‘Als je niet naar het front wil, moet je hier niet zijn’

VideoZe trappelen bijna van ongeduld. Dennis Schotmeijer, Jochem, Pieter en Larissa van de Tonnet-kazerne in ’t Harde willen niets liever dan uitgezonden worden naar de oorlog in Oekraïne, om te vechten voor vrijheid en democratie. ,,Daarvoor hebben we het groene pak aan.”

24 reacties

 • F. Post

  8 maanden geleden
  De Graaf hoezo helden , waar was jij 25 augustus 1970 om te helpen om de Dam schoon te vegen. Ik stond er heb jou niet gezien .
 • jos zoet

  8 maanden geleden
  Nederlandse leger... Kapot bezuinigd.. Doe maar voorzichtig jongens..
 • Wim de Graaf

  8 maanden geleden
  Respect voor de alle Nederlandse militairen. Helaas staan er tussen de reacties weer enkele commentaren tussen van mensen die denken het te weten en de militairen belachelijk maken. Veldhuijzen, de Haan, Post, Bruins. Maar zou er een dreiging onze kant opkomen dan zullen zij de eersten zijn die hard weg lopen. Helden.
 • B.J. Mastenbroek

  8 maanden geleden
  Hier "trappelen ze van ongeduld om uitgezonden te worden naar Oekraïne. In de papieren krant is de tekst nog gekker: "ze trappelen van ongeduld om hun leven te geven". Dat laatste lijkt me niet erg effectief als je de oorlog wil winnen. Al met al een merkwaardig artikel. Ik hoop dat het hier gaat om een journalistieke aberratie. Als dat niet zo is, vrees ik het ergste voor het Nederlandse leger.
 • M.H. van den Brink

  8 maanden geleden
  @A.G. de Jong, over corruptie gesproken, waar komen al die grote huizen van de dochters van Poetin, de grote jachten die nu aan de ketting liggen, vandaan? Allemaal met hard werken verdiend? En de Russen worden natuurlijk wel als bevrijders ontvangen. Daarom verloopt de " bevrijding " zo moeilijk en worden er massagraven van burgers gevonden.
 1. Niek de Jong was het historisch geweten van Harderwijk: ‘We hebben zoveel om trots op te zijn, daar moeten we voor strijden’
  PREMIUM
  1943 - 2022

  Niek de Jong was het historisch geweten van Harderwijk: ‘We hebben zoveel om trots op te zijn, daar moeten we voor strijden’

  Dat de geschiedenis van Harderwijk de afgelopen halve eeuw – soms ook letterlijk – overeind is gebleven, is voor een niet gering deel te danken aan Niek de Jong. Gegrondvest op en geïnspireerd door zijn eigenzinnigheid en vasthoudendheid zijn stukjes historie ontrafeld, stadsmuren gevonden, monumenten gespaard en initiatieven ontplooid.